Ανάπλαση πάρκου «Ρουμανικών» μεταξύ των οδών Βενιζέλου, Καραμανλή, Παπανδρέου στη Δ. Ε. Νεάπολης

Πίσω στα Έργα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΕΡΓΑ

/

Ανάπλαση πάρκου «Ρουμανικών» μεταξύ των οδών Βενιζέλου, Καραμανλή, Παπανδρέου στη Δ. Ε. Νεάπολης

24 Νοεμβρίου 2022

Ανάπλαση πάρκου «Ρουμανικών» μεταξύ των οδών Βενιζέλου, Καραμανλή, Παπανδρέου στη Δ. Ε. Νεάπολης

Πράξη με συνολική δημόσια δαπάνη 1.750.000,00€

Σημιουργία ενός θεματικού πάρκου βιοκλιματικού σχεδιασμού με ευρύτερες χρήσεις για όλους τους πολίτες

Η Πράξη αφορά στην ανάπλαση του Πάρκου Ρουμανικών στη δημοτική ενότητα Νεάπολης που βρίσκεται μεταξύ των οδών Βενιζέλου, Καραμανλή, Παπανδρέου στη Δ. Ε. Νεάπολης. Η πράξη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» (κωδ.ΟΠΣ 5027194) με συνολική δημόσια δαπάνη 1.750.000,00€.


Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου βιοκλιματικού σχεδιασμού με ευρύτερες χρήσεις για όλους τους πολίτες. Στο σχέδιο ανάπλασης προβλέπεται ο φυσικός και ενιαίος σχεδιασμός με την ανασύνταξη του ελεύθερου χώρου και χώρων πρασίνου.Η ανάπλαση, ο ανασχεδιασμός και η αξιοποίηση του Πάρκου των Ρουμανικών έχει προβλεφθεί από άποψη αρχιτεκτονική, πολεοδομική, αισθητική, περιβαλλοντική κατά τρόπο που λειτουργικά και τεχνικά θα λειτουργεί ως ένα σύγχρονο αστικό πάρκο πόλης με σημαντικό βιοκλιματικό ρόλο.


Η ανάπλαση στόχο έχει την ανάδειξη ενός θεματικού πάρκου για όλες τις ηλικίες με διατήρηση και ενίσχυση του χαρακτήρα του ως χώρου αναψυχής για όλους. Η ανάπλαση του πάρκου συμβάλει στη δημιουργία πράσινης διαδρομής σε έναν άξονα υψηλής κυκλοφοριακής σημασίας με συνακόλουθη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Θα αποτελεί χώρο για όλες τις ηλικιακές ομάδες και θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση της γειτονιάς και κατ' επέκταση στην κοινωνική συνοχή.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


Σχετικά άρθρα:


Λαμπρά εγκαίνια για το Πάρκο των Ρουμανικών (12/12/2022)


Ανάπλαση πάρκου «Ρουμανικών» μεταξύ των οδών Βενιζέλου, Καραμανλή, Παπανδρέου στη Δ. Ε. Νεάπολης (28/11/2022)


Αυτοψία στο πάρκο Ρουμανικών (10/11/2022)


Πάρκο Ρουμανικών: Στην τελική ευθεία (03/11/2022)