Παράταση ως την Κυριακή 16 Ιουλίου στην υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν προσχολική αγωγή παιδιών, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Παράταση ως την Κυριακή 16 Ιουλίου στην υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν προσχολική αγωγή παιδιών, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

11 Ιουλίου 2023

 Παράταση ως την Κυριακή 16 Ιουλίου στην υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν προσχολική αγωγή παιδιών, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή στο πρόγραμμα – Βοήθεια για την ορθή ηλεκτρονική υποβολή παρέχουν οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» παρατείνεται έως την Κυριακή 16 Ιουλίου.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των ενδιαφερομένων, αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤΑΑ η παράταση των πέντε ημερών στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και δύο ημερών στην ημερομηνία υποβολής των ενστάσεων.


Ειδικότερα, ως καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων ορίζεται η 16η Ιουλίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 23.59.


Μετά τη σχετική απόφαση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της διαγωνιστικής διαδικασίας της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ διαμορφώνεται ως εξής:


Υποβολή αιτήσεων έως τις 16/7/2023, προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων, 19/7/2023, υποβολή ενστάσεων 20-24/7/2023, οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων 28/7/2023.


Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καλεί όλους τους γονείς να σπεύσουν να κάνουν χρήση του Προγράμματος επισημαίνοντας ότι η στήριξη της οικογένειας βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών γι΄ αυτό και κάθε χρόνο διεκδικεί όσο το δυνατόν περισσότερες δωρεάν θέσεις φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. «Δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας να φιλοξενηθούν δωρεάν σε δομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα καθώς και σε παιδιά σχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που παρέχει ο δήμος μας μέσα από τα ΚΔΑΠ. Επιπλέον, παρέχουμε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να βιώνουν συνθήκες ισότιμης συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα από τα ΚΔΑΠμεΑ», τονίζει ο δήμαρχος.


Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά 1.182 βρέφη και προνήπια στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και 100 άτομα, έφηβοι και ενήλικοι ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).


Υποβολή αιτήσεων μέσω των υπηρεσιών του δήμου


Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά και μέσω των υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr.


Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να προσέρχονται σε τρία σημεία για την υποβολή των αιτήσεών τους έως και την ερχόμενη Παρασκευή:


-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, 3ος όροφος), τηλ. 2310639664


-Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38), τηλ. 2310638058


-Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων (Μικράς Ασίας 32), τηλ. 2310674653


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.


Δικαιούχοι και δικαιολογητικά περιγράφονται αναλυτικά στην πρόκληση της ΕΕΤΑΑ, www.eetaa.gr.


Αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης (και δημόσιοι υπάλληλοι). Απαραίτητη προϋπόθεση η υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2022.


Εισοδηματικά κριτήρια:


·Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για οικογένειες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000€ για οικογένειες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για οικογένειες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.


·Ειδικά για τους Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να λάβουν μειωμένη «αξία τοποθέτησης» και γονείς που το εισόδημα είναι: έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά, έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν έως τρία (3) παιδιά, έως 39.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά και έως 42.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε παιδιά και άνω.


Η Αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr.


·Για την πρόσβαση στην εφαρμογή απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET αιτούντα/αιτούσας & συζύγου (δίνει συναίνεση) και τα ΑΜΚΑ των παιδιών/του παιδιού για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση.


Η δράση της ΕΕΤΑΑ είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) περιόδου 2021-2027 και εθνικούς πόρους.