ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ

Αρχική

/

Κοινωνική Πολιτική

/

Κοινωνική Πολιτική Δήμου

img_heroImage1_alt

Ο αυτονόητος κανόνας ζωής στον Δήμο μας

Αγαπητοί φίλοι, 

 

Η άσκηση μιας προοδευτικής και εξειδικευμένης Κοινωνικής Πολιτικής αποτελούσε πάντοτε για τη δημοτική μας αρχή τη δυνατή ιδέα, τον πρώτιστο πολιτικό στόχο και μια δέσμευση αρχών απέναντι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που -ως τελικοί αποδέκτες- μπορούν να αξιολογήσουν την προσπάθειά μας. 

 

Ο δικός τους λόγος, η δική τους εμπειρία και τα δικά τους συμπεράσματα είναι που αποδεικνύουν ότι το δίκτυο συντονισμένης κοινωνικής φροντίδας που έχουμε δημιουργήσει στον δήμο Νεάπολης-Συκεών μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη τομή και η σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχουμε πετύχει. 

 

Παράλληλα, η καταγεγραμμένη χρησιμότητά του, ως δυναμικού μέσου συστηματικής και ολικής φροντίδας του πολίτη, το έχει κάνει να ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ταυτόχρονα εισαγάγει και σε εθνικό επίπεδο μια νέα αντίληψη για τη σχέση της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνικής Πολιτικής. 

 

Χάρη σε αυτό το δίκτυο, που διαρκώς αναπτύσσεται στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της πολυεπίπεδης κοινωνικής παρέμβασης, ανταποκρινόμαστε με πλήρη επάρκεια ακόμη και στο ειδικό βάρος των συνεπειών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση. 

 

Στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών θεωρούμε υποχρέωσή μας να υλοποιούμε σύγχρονες πολιτικές για την απασχόληση, την προαγωγή της υγείας και την εδραίωση της κοινωνίας της γνώσης. Να εξαλείφουμε τις εστίες που οδηγούν σε κοινωνική ανισότητα, μέσω ειδικών ενεργειών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και της λειτουργίας δομών και υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

 

Θεωρούμε καθήκον μας να αντιμετωπίζουμε τον κάθε συμπολίτη μας ως ξεχωριστό άτομο. Να υλοποιούμε δράσεις που διασφαλίζουν κοινωνικές παροχές σε όλους και καταπολεμούν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και τους κινδύνους που επιφέρουν. 

 

Ειδικά σήμερα που οι στόχοι της δημοσιονομικής σταθερότητας έχουν μετατοπίσει την προτεραιότητα της κοινωνικής προστασίας, εμείς συνεχίζουμε διατηρώντας την κοινωνική πολιτική ως αυτονόητο κανόνα της ζωής στο δήμο μας… 

 

Σίμος Δανιηλίδης 

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

cinema icon