Οι υδροφόρες βγήκαν στους δρόμους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι υδροφόρες βγήκαν στους δρόμους

4 Ιουλίου 2022

Οι υδροφόρες βγήκαν στους δρόμους

Η αρχή έγινε στη Νεάπολη, ακολουθούν οι Συκιές

♦ Παίρνουν σειρά Άγιος Παύλος και Πεύκα ♦ Απολύμανση και καθαρισμός για ολόκληρο το καλοκαίρι

Εκτεταμένη απορρύπανση των μεγάλων οδών και των κεντρικών σημείων, πλατειών και πάρκων άρχισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Οι υδροφόρες του δήμου βγήκαν στους δρόμους πλένοντας οδοστρώματα, αλλά και κεντρικά σημεία της Νεάπολης όπως η κεντρική πλατεία στο ρολόι, το δημοτικό σχολείο, το πλακόστρωτο και το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η απολύμανση και ο καθαρισμός αυτών των σημείων δεν θα γίνει μόνο μια φορά, αλλά θα επαναληφθεί μέσα στο καλοκαίρι.


«Η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα του δήμου. Ειδικότερα όταν θανατηφόρα καρκινογόνα μικροσωματίδια αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Με τον καθαρισμό και την απολύμανση παρασύρονται στο οδόστρωμα και από εκεί στο αποχετευτικό σύστημα. Θεωρώ πως όλοι αντιλαμβάνονται πως εξαιτίας της ζέστης, ειδικότερα κοντά στους κάδους των σκουπιδιών, υπάρχει πρόβλημα. Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να διευκολύνουν το έργο των υδροφόρων οχημάτων και των συνεργείων καθαριότητας με δυο τρόπους : να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα και να φροντίζουν να είναι καλά συσκευασμένα τα απορρίμματα και να μην μένουν έξω από τους κάδους. Ειδικά το δεύτερο, μετατρέπει τους κάδους απορριμμάτων σε πιθανές εστίες μόλυνσης» είπε ο Σίμος Δανιηλίδης.


«Την Παρασκευή και το Σάββατο ολοκληρώσαμε τη διαδικασία σε κεντρικά σημεία της Νεάπολης ενώ από τις 9 το πρωί της Τρίτης ως την Πέμπτη θα συνεχίσουμε με την περιοχή των Συκεών. Μετά έχει σειρά ο Άγιος Παύλος και θα τελειώσουμε με τα Πεύκα. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως αυτή η εργασία θα γίνει κι άλλες φορές μέσα στο καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο το να είναι το οδόστρωμα καθαρό. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάνουμε, αλλά μόνο όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του δήμου και των πολιτών υπάρχει σημαντικό αποτέλεσμα» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης.


Πληροφορίες:

-Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Γραμματεία καθαριότητας : 2310.625500

Φωτογραφίες