Μπάζα στο Επταπύργιο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μπάζα στο Επταπύργιο

11 Ιουλίου 2022

Μπάζα στο Επταπύργιο

Σίμος Δανιηλίδης: «Δεν εμπλέκεται πουθενά ο δήμος, δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα»

Απάντηση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών μετά τις διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση των μπαζών από τον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου

«Δεν εμπλέκεται ο δήμος, δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απαντώντας στις δεκάδες διαμαρτυρίες και καταγγελίες πολιτών για τα -επί εβδομάδες- συγκεντρωμένα σε άσπρες πλαστικές θήκες μπάζα στον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου.


«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μετά από δεκάδες καταγγελίες και διαμαρτυρίες που γίνονται στο δήμο μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι τα συγκεντρωμένα μπάζα στον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου είναι υλικά που διαχειρίζεται και ελέγχει η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Δεν εμπλέκεται πουθενά, δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα ο δήμος. Από ότι έχουμε πληροφορηθεί πρόκειται για υλικά από αρχαιολογικές ανασκαφές τα οποία ελέγχονται και επεξεργάζονται και είναι ρητή η υποχρέωση και αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να τα απομακρύνει» σημειώνει ο κ. Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «Ζητάμε από την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία να προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επικρατεί αυτή η συγκέντρωση μπαζών και αυτή η εικόνα που προσβάλλει το μνημείο».