Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους

29 Ιουλίου 2022

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους

Στο πλευρό των ανέργων ο Συμβουλευτικός Σταθμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών με εξειδικευμένη ενημέρωση και υποστήριξη στην υποβολή της αίτησης

Η πρόσκληση του φορέα

Στο πλευρό των ανέργων βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού, παρέχει ενημέρωση και υποστήριξη σε ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.


Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι η «Αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», το οποίο υλοποιείται μέσω των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα-Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)».


Αυτό απευθύνεται πανελληνίως σε 80.000 ανέργους, απόφοιτους τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και κατόχους κάρτας ανεργίας, με τελική επιδότηση τα 1.000 ευρώ. Μεταξύ των 250 επιλογών-αντικειμένων κατάρτισης περιλαμβάνονται το Web design, η περιβαλλοντική λογιστική, η οπτικοποίηση δεδομένων και η αμπελουργία.


Η υποβολή των αιτήσεων, που ξεκίνησε από προχθές, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://www.voucher.gov.gr/.


Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι, δημότες ή κάτοικοι στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, μπορούν να επικοινωνούν με τον Συμβουλευτικό Σταθμό καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2313.329525, όπου ένας/μία εργασιακός/εργασιακή σύμβουλος είναι έτοιμοι να παρέξουν εξειδικευμένη ενημέρωση και βοήθεια στην ασφαλή υποβολή αίτησης.

ΕΓΓΡΑΦΑ

Πρόσκληση