Σήμερα το αφιέρωμα στον Ισίδωρο Ζουργό και το έργο του σε μία ξεχωριστή εκδήλωση με προσκεκλημένο τον ίδιο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σήμερα το αφιέρωμα στον Ισίδωρο Ζουργό και το έργο του σε μία ξεχωριστή εκδήλωση με προσκεκλημένο τον ίδιο

26 Απριλίου 2024

Σήμερα το αφιέρωμα στον Ισίδωρο Ζουργό  και το έργο του σε μία ξεχωριστή εκδήλωση  με προσκεκλημένο τον ίδιο

O συγγραφέας θα μιλήσει για τα βιβλία του και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση που θα φιλοξενήσει η δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον ξεχωριστό λογοτέχνη Ισίδωρο Ζουργό ο οποίος με την πένα του σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο το προφίλ μιας ακόμη πιο γοητευτικής και περιπετειώδους Θεσσαλονίκης, θα έχουν όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46).


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης-αφιέρωμα στο έργο του που συνδιοργανώνουν η ΚΕΥΝΣ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών με το βιβλιοπωλείο The Green Lama και τις Εκδόσεις Πατάκη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα τιμήσει τον δάσκαλο και συγγραφέα για τη σημαντική του συνεισφορά στα Γράμματα και τον Πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.


Κεντρικός καλεσμένος είναι ο ίδιος ο Ισίδωρος Ζουργός ο οποίος θα μιλήσει για τα βιβλία του αλλά και για το πώς και πόσο τον έχει επηρεάσει η πόλη σε όλη την συγγραφική και προσωπική του πορεία.

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί, παρακαλούνται όσες και όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να προσέλθουν εγκαίρως.


Λίγα λόγια για τον Ισίδωρο Ζουργό


Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1964. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Φράουστ (1995, αναθεωρηµένη έκδοση 2010), Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού (2000), Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού (2002), η ισπανική μετάφραση του οποίου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Sloper το 2022, Στη σκιά της πεταλούδας (2005), Η αηδονόπιτα (2008), Ανεµώλια (2011, Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου), Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλµοσίνο (2014, Βραβείο Public 2015), Λίγες και μία νύχτες (2017, Βραβείο περιοδικού Κλεψύδρα), Οι ρετσίνες του βασιλιά (2019), Περί της εαυτού ψυχής (2021, Βραβείο Public 2022), Παλιές και νέες χώρες (2023). Επίσης συνέγραψε µε τον σκηνοθέτη Πάνο Καρκανεβάτο το σενάριο της ταινίας Όχθες (2015). Έχει τιμηθεί με το βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος του Ιδρύματος «Κώστας και Άρτεμις Κυριαζή» (2023). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.