Σίμος Δανιηλίδης: «Χαρά και υπερηφάνεια για τα παιδιά μας…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σίμος Δανιηλίδης: «Χαρά και υπερηφάνεια για τα παιδιά μας…»

5 Αυγούστου 2022

Σίμος Δανιηλίδης: «Χαρά και υπερηφάνεια για τα παιδιά μας…»

559 οι εισαχθέντες σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Eπιδόσεις που έρχονται να επιβραβεύσουν τον αγώνα των μαθητών και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών

Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκαν και φέτος οι επιδόσεις των μαθητών των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς τα μόρια που συγκέντρωσαν κατατάσσουν τα παιδιά ακόμη και σε πρώτες θέσεις μεταξύ των εισαχθέντων στις σχολές της επιλογής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Μεγάλη, επίσης, καταγράφηκε και η επιτυχία στο σύνολο των υποψηφίων των σχολείων του δήμου, καθώς από το σύνολο των 791 υποψηφίων για τα ΑΕΙ οι 495 πέτυχαν στον στόχο τους, με τον αριθμό των επιτυχόντων να αυξάνεται στους 559 αφού 63 νέες και νέοι συμμετείχαν στις εξετάσεις κάνοντας χρήση του 10%.


Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, πρόκειται για «επιδόσεις που έρχονται να επιβραβεύσουν τον αγώνα των μαθητών και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, που αναπτύχθηκαν σε ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, για το οποίο φροντίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διοίκηση του δήμου».


Συγκεκριμένα, στο σύνολο των έξι Γενικών Λυκείων και δυο ΕΠΑΛ που λειτουργούν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο μέσος όρος της επιτυχίας των υποψηφίων για τα ΑΕΙ έφθασε στο 62,70%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (91,37%). Από τα ΕΠΑΛ Συκεών και Νεάπολης σε Σχολές των ΑΕΙ εισάγονται 50 υποψήφιοι (46,72,92%).


«Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση των κόπων των παιδιών μας που κατέβαλαν όλα τα περασμένα έτη, επιβραβεύει την προσπάθεια και τις θυσίες τους, τα ξενύχτια πάνω από το βιβλίο. Η επιτυχία τους, όμως, γεμίζει χαρά και περηφάνια και τους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν στο πλάι τους, τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους, στους οποίους δικαιωματικά ανήκει ένα κομμάτι αυτής της επιτυχίας», σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συγχαίροντας «πρώτα τα παιδιά και ακολούθως τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχία του πολυπόθητου στόχου τους». Ταυτόχρονα, όπως τονίζει, «οι επιτυχίες αυτές αυξάνουν την υποχρέωσή μας για τη διαρκή αναβάθμιση των προϋποθέσεων και των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για καλύτερα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία με εργαστήρια και σύγχρονο διδακτικό εξοπλισμό».

Φωτογραφίες