Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ο πιο καθαρός δήμος

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ο πιο καθαρός δήμος

9 Αυγούστου 2022

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ο πιο καθαρός δήμος

Τρεις μήνες πλύσης, απολύμανσης, καθαριότητας και υγιεινής

♦ Καθαρίζονται, πλένονται και απολυμαίνονται δρόμοι, λεωφόροι, πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια και κάδοι ♦Ασπίδα προστασίας της υγείας των πολιτών

Το πρόγραμμα καθαριότητας οδών, πεζοδρομίων, λεωφόρων, πλατειών και κάδων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που άρχισε τον Μάιο βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όταν το πρόβλημα είναι οξυμένο λόγω της ζέστης, είναι απόλυτη ανάγκη να γίνεται καθαρισμός δρόμων και τακτικό πλύσιμο και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων. Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, οχήματα του δήμου και του ιδιωτικού συνεργείου καθαρίζουν, πλένουν, απολυμαίνουν οδούς, κάδους, πεζοδρόμια και πλατείες των δημοτικών ενοτήτων Συκεών, Πεύκων και Νεάπολης. Στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας επιβλέπουν τις εργασίες σε καθημερινή βάση, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος επιτηρεί τις εργασίες ακόμη και των νυχτερινών συνεργείων, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο σημαντική είναι η συστηματική προσπάθεια. Αυτό την κάνει αποτελεσματική:


«Σταθερή μας προτεραιότητα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας. Όμως, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια για διασφάλιση της δημόσιας υγείας, για μία καθαρή πόλη και μία καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά του δήμου μας. Οι εστίες μικροβίων, ιών, βακτηρίων και πιθανών μολύνσεων μας οδηγούν στην υποχρέωση να προγραμματίζουμε μια διαδικασία που δεν πρέπει να σταματάει, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση στην υγεία των πολιτών. Ταυτόχρονα, έτσι δείχνουμε την ευταξία, την καλαισθησία μας και τον σεβασμό στην ποιότητα ζωής και στο περιβάλλον» τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης.


Η διαδικασία καθαρισμού συμπεριλαμβάνει κάδους απορριμμάτων, δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια. Σε 24ωρη βάση, τα δημοτικά πλυντήρια κάδων και το ιδιωτικό συνεργείο απολύμανσης, όπως κινήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο, θα συνεχίσουν να εργάζονται σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι απλό: να μην αφήνουν ανοιχτές σακούλες σκουπιδιών μέσα κι έξω από τους κάδους, να μην αφήνουν ανοιχτά τα καπάκια των κάδων και να μην κλείνουν την πρόσβαση των καδοπλυντηρίων παρκάροντας το αυτοκίνητο τους. Αξίζει να σημειωθεί πως δυο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο, πλένονται και απολυμαίνονται όλα τα οχήματα ενώ καθημερινά πλένονται οι εγκαταστάσεις του εργοταξίου του δήμου.


Καινούρια οχήματα, καινούριοι κάδοι


Η επιχείρηση καθαριότητας του δήμου θα διευκολυνθεί και θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική, μόλις ενσωματωθούν στα δρομολόγια τα πέντε καινούρια απορριμματοφόρα που αγοράστηκαν. Η χρήση τους θα αρχίσει μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες και πιθανότατα θα βγούνε στο δρόμο πριν το τέλος του μήνα. Στο σύνολο του, ο στόλος απορριμματοφόρων του δήμου απαριθμεί πλέον 28 οχήματα. Με αυτά, ο δήμος θα πετύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να περισυλλέγεται το 80% των απορριμμάτων στα νυχτερινά δρομολόγια.


Η αντιδημαρχία καθαριότητας συνεχίζει την αντικατάσταση κατεστραμμένων κάδων με καινούριους, αξιοποιώντας έτσι τους περίπου 1200 που έχει προμηθευτεί.

Φωτογραφίες