Στόχος του δήμου η επιμόρφωση των πολιτών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στόχος του δήμου η επιμόρφωση των πολιτών

6 Οκτωβρίου 2022

Στόχος του δήμου η επιμόρφωση των πολιτών

Ο δήμος μεριμνά για την ποιότητα ζωής των πολιτών

♦ Βελτίωση του λόγου σημαίνει βελτίωση της επικοινωνίας ♦ Βελτίωση του γραπτού λόγου σημαίνει βελτίωση της καθημερινότητας

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών του, ο δήμος έχει στραφεί και στην πνευματική επιμόρφωσή τους. Με αυτό το σκεπτικό, αναβαθμίζει μια δράση πετυχημένη. Μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω του κορωνοϊού, επαναφέρει σε λειτουργία το εργαστήρι δημιουργικής γραφής ενηλίκων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, που επιμελούνται η συγγραφέας-εκπαιδεύρια Νικολία Πανίδου και η συγγραφέας-εκπαιδεύτρια Μαίρη Φιλιππίδου-Κατσανίδου.


«Η ορθή χρήση του γραπτού λόγου βοηθάει πολύ στον εμπλουτισμό του προφορικού, πράγμα που βελτιώνει την ποιότητα έκφρασης και κατ’ επέκταση της επικοινωνίας του ενός ανθρώπου με τον άλλον. Ακόμη και σε επίπεδο καθημερινότητας, η χρήση των λέξεων και των εννοιών είναι η βάση και επάνω σε αυτή δομείται η έκφρασή μας. Η δημιουργική γραφή, ειδικότερα σε ενήλικες, βελτιώνει το επίπεδο επικοινωνίας, διευρύνει το πεδίο κατανόησης και ίσως, το άτομο ανακαλύψει πως έχει δυνατότητες ή ταλέντο στη γραφή, που ίσως και το ίδιο δεν το γνώριζε. Πριν τον covid-19 που μας σταμάτησε, είχαμε δώσει έμφαση σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Φέτος, στοχεύουμε και σε νεότερες ηλικίες με ολιγομελές τμήμα, έτσι ώστε ποιοτικά, να μην υπολείπεται κανείς σε τίποτα» είπε η υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής ενηλίκων.


Αξίζει να σημειωθεί πώς πέρυσι, η δράση της δημιουργικής γραφής είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Γειτονιάς 2021.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδυσσέως Φωκά 46, Συκιές)

-Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310-217376

-Εγγραφές έως τις 16 Οκτωβρίου 2022

-Έναρξη μαθημάτων: 19 Οκτωβρίου 2022

-Τα μαθήματα θα γίνονται στη Δημ. Βιβλιοθήκη ανά 15θήμερο, ημέρα Δευτέρα, 5:30 μ.μ.


Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων (Μικράς Ασίας 32, Πεύκα)

-Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310.676356

-Εγγραφές: 17 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου 2022

-Έναρξη μαθημάτων: 7 Νοεμβρίου 2022

-Τα μαθήματα θα γίνονται στη Δημ. Βιβλιοθήκη ανά 15θήμερο, ημέρα Δευτέρα, 5:30 μ.μ.

Φωτογραφίες