«Θεοτόκια 2022»: Πρεμιέρα αύριο με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Θεοτόκια 2022»: Πρεμιέρα αύριο με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου

15 Σεπτεμβρίου 2022

«Θεοτόκια 2022»: Πρεμιέρα αύριο με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου

Πλούσιο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Πεύκα

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με τη μεγάλη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου ανοίγουν αύριο, Παρασκευή τα «ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022», που είναι ένας ακόμη μεγάλος πολιτιστικός θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να κάνει λόγο για «αναβαθμισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που επιστρέφουν μετά την απουσία δύο χρόνων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού».


Πρόκειται για έναν πολιτιστικό θεσμό που διοργανώνεται στη Δ.Ε. Πεύκων με αφορμή τον θρησκευτικό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, και ο οποίος καθιερώθηκε και καταξιώθηκε στη συνείδηση μικρών και μεγάλων.


«Ο μεγάλος αυτός κύκλος των θεσμικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως είναι τα ‘‘ΘΕΟΤΟΚΙΑ’’, μετά την πανδημία επιστρέφει αναβαθμισμένος και εμπλουτισμένος, παρατείνοντας το εορταστικό κλίμα του 15Αύγουστου και της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το σεμνό προσκύνημα στην Παναγία συνοδεύεται από την αγάπη για τη μουσική, την έκφραση μέσα από το χορό, το θέατρο και τη λαϊκή παράδοση, αναδεικνύοντας τους δεσμούς της πίστης, της φιλοσοφίας, της παιδείας και του πολιτισμού. Είναι ένας θεσμός τον οποίο έχουν αγκαλιάσει οι συμπολίτες μας, κάτι που θα καταγραφεί και στη φετινή διοργάνωση με την αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Πιστά στην παράδοση και στον πολιτισμό, τα «ΘΕΟΤΟΚΙΑ 2022» υπόσχονται ένα πλούσιο τριήμερο για μικρούς και μεγάλους, Παρασκευή 16-Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, καθώς περιλαμβάνουν συναυλία, παιχνίδια και θέατρο για παιδιά, πατινάδα και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, γεμίζουν το εορταστικό τριήμερο.

Φωτογραφίες