Εκτεταμένος βανδαλισμός στο Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο των Πεύκων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Εκτεταμένος βανδαλισμός στο Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο των Πεύκων

18 Αυγούστου 2022

Εκτεταμένος βανδαλισμός στο Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο των Πεύκων

Επί τρεις συνεχείς χρονιές καταστρέφεται και ξαναεπισκευάζεται

♦ Επιπλέον περιπολίες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ♦ Σίμος Δανιηλίδης: «Αποδείχθηκε πόσο εύκολη είναι μία φωτιά στο δάσος»

Επετειακός έχει καταντήσει πλέον ο ετήσιος βανδαλισμός και οι εκτεταμένες καταστροφές και φθορές στο Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο της περιοχής των Πεύκων (Π1), δίπλα στα Κοιμητήρια, καθώς και στο παρακείμενο κιόσκι, που καταστρέφονται για τρίτη συνεχόμενη φορά.


Όπως διαπίστωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, που ειδοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και έσπευσε στο σημείο, «γνωστά άγνωστα κακοποιά στοιχεία, αφού τα έβαψαν με σπρέι, έσπασαν το ξύλινο πάτωμα του πυροφυλακίου, τις ξύλινες πλάτες και τα καθίσματα από το παρακείμενο κιόσκι, τα οποία είχαν όλα ξαναεπισκευαστεί πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από προηγούμενο βανδαλισμό, καθώς και τον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στο σημείο».


Την αγανάκτησή του αλλά και τους φόβους του εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ζητώντας την αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου. Όπως αναφέρει, «δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και για ακόμα μία φορά, για την ακρίβεια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πυροφυλάκιο στην περιοχή των Πεύκων γίνεται εύκολος στόχος αχαρακτήριστων κακοποιών στοιχείων που ανενόχλητα, θεώρησαν σκόπιμο να το καταστρέψουν και εμείς να το ξαναφτιάξουμε. Και μάλιστα, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που η αντιπυρική θωράκιση του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας. Δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε. Είναι υψίστης σημασίας η αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, ειδικά τις περιόδους υψηλού κινδύνου, όπως αυτή που διανύουμε, καθώς αποδείχθηκε, ξανά, πόσο εύκολο είναι, είτε για ανόητους είτε για επιτήδειους να προκαλέσουν καταστροφές ή ακόμα και να βάλουν φωτιά στο δάσος μας».

Φωτογραφίες