Προώθηση συνεργασίας με δήμο της Αυστρίας

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Προώθηση συνεργασίας με δήμο της Αυστρίας

6 Ιανουαρίου 2022

Προώθηση συνεργασίας με δήμο της Αυστρίας

Επίσκεψη Αυστριακού δημάρχου στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη

Συμφώνησαν για μελλοντικές συνεργασίες και ανταλλαγές

Τον δήμαρχο του Ehrenhausen an der Weinstrasse της Αυστρίας Martin Wratschko είχε τη χαρά να υποδεχθεί κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, όπου οι δυο αυτοδιοικητικοί, μέσα σε φιλικό κλίμα, συνομίλησαν για τις περιοχές τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, για τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκατέρωθεν, ενώ συμφώνησαν για μελλοντικές συνεργασίες και ανταλλαγές.


«Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στον δήμο μας τον συνάδελφο Martin Wratschko, δήμαρχο του Ehrenhausen an der Weinstrasse στην Αυστρία, έναν ‘‘καλλικρατικό’’ δήμο, έναν δήμο περιφερειακό, επαρχιακό, με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε την ιστορία των χιλίων και πλέον χρόνων της περιοχής, των μνημείων, της κοινωνικής, επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας στην περιοχή», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.


Όπως τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, «με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές ερωτήσεις ο αγαπητός συνάδελφος ενημερώθηκε για την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία των τεσσάρων πρώην δήμων που συγκρότησαν τον δήμο μας, τα μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή μας». Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δραστηριότητες, οι αρμοδιότητες και ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αυστρία, ενώ ο φιλοξενούμενος δήμαρχος ενημερώθηκε για τα αντίστοιχα που ισχύουν στην Ελλάδα.


Ο κ. Martin Wratschko απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για επίσημη επίσκεψη στον αυστριακό δήμο, ο οποίος βρίσκεται στη Ν.Α. Αυστρία. Έχοντας ανταλλάξει δώρα, οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν να διατηρήσουν επικοινωνία προκειμένου να αναπτυχθούν ενδιαφέρουσες συνεργασίες και ανταλλαγές.

Φωτογραφίες