Όμορφη πόλη, καθαρή πόλη

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Όμορφη πόλη, καθαρή πόλη

22 Αυγούστου 2022

Όμορφη πόλη, καθαρή πόλη

Με συνέπεια, προγραμματισμό και επιμονή

♦ Η καθαριότητα της πόλης είναι ο στόχος του δήμου ♦ Η προσπάθεια των υπηρεσιών έχει αρωγό τους πολίτες

Ο σκοπός ήταν εξ΄ αρχής ένας και ξεκάθαρος: ο δήμος Νεάπολης-Συκεών να είναι ο καθαρότερος από όλους. Ακολουθώντας έναν προγραμματισμό που άρχισε να εφαρμόζεται από τον Μάιο, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, οι υπηρεσίες του δήμου πλένουν, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα πάντα : δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες και ανοικτούς χώρους, κάδους αλλά και τα ίδια τα απορριμματοφόρα στους χώρους του εργοταξίου (βλ. φωτο). Εκτός από την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, η διαδικασία πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων συνεχίστηκε σε όλες τις δημοτικές ενότητες με δυο ειδικά καδοπλυντήρια. Τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα πλυσίματος των κάδων θα συνεχιστεί στις ίδιες περιοχές ενώ θα προστεθεί και ένα ακόμη όχημα, το οποίο θα πλένει και θα απολυμαίνει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του δήμου. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη λεωφόρο Παπανικολάου, κατά μήκος της οποίας εξελίσσονται έργα.


«Θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει συνήθεια: οι υπηρεσίες του δήμου κάνουν τα πάντα για να είναι οι περιοχές ευθύνης τους καθαρές, πλυμένες και απολυμασμένες. Όσο διαρκεί το καλοκαίρι αλλά και αργότερα, δεν πρέπει να υπάρχει εστία μόλυνσης από τα σκουπίδια σε κανένα σημείο ολόκληρου του δήμου. Η απολύμανση, το πλύσιμο, ο καθαρισμός και η αποκομιδή γίνονται νύχτα και μέρα και δεν θα σταματήσουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος δημιουργίας εστιών μόλυνσης από ιούς, μικρόβια και βακτήρια. Οι πολίτες μας ενημερώνουν όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και το λύνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόνο με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων θα τα καταφέρουμε. Η προσθήκη των πέντε νέων υπερσύγχρονων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας απορριμματοφόρων στο πρόγραμμα συλλογής των σκουπιδιών βοηθάει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και ο δήμος στο τέλος, τον στόχο που έχει θέσει, θα τον πετύχει» είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Αυτός ο στόχος είναι σαφής: το 80% των απορριμμάτων να περισυλλέγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η διαδικασία και να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Φωτογραφίες