Η Κατερίνα Τσουκαλά ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών – Τα μέλη της 9μελούς δημοτικής επιτροπής

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η Κατερίνα Τσουκαλά ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών – Τα μέλη της 9μελούς δημοτικής επιτροπής

7 Ιανουαρίου 2024

Η Κατερίνα Τσουκαλά ξανά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών – Τα μέλη της 9μελούς δημοτικής επιτροπής

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η ειδική συνεδρίαση για την ανάδειξη του προεδρείου και της δημοτικής επιτροπής

Σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125) η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της δημοτικής επιτροπής. Στην πρώτη συνεδρίαση του 2024 ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το καλό της χρονιάς με το φλουρί να πέφτει στην δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας Παρή Γενίτσαρη.

                                      


Στις δημαιρεσίες πρεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη εκ νέου η Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Παναγιώτα Κορομπόκη από τη μείζονα αντιπολίτευση (Λαϊκή Συσπείρωση) και γραμματέας ο Γιάννης Καϊλάρης από την πλειοψηφία αφού ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Πόλη Αλλιώς) Γιάννης Λαθήρας είχε δηλώσει εξ αρχής ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της δημοτικής παράταξής του στο προεδρείο ως διαμαρτυρία στην αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί, όπως είπε, ως παράρτημα της κεντρικής διοίκησης.

Για θεσμικό και λειτουργικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε κάνει νωρίτερα λόγο και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ευχήθηκε όπως και οι άλλοι δύο επικεφαλής παρατάξεων «καλή και δημιουργική θητεία».


Μέλη της 9μελούς (μαζί με τον δήμαρχο) δημοτικής επιτροπής εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι:


Νίκος Βαρσάμης,


Μιχάλης Βουλγαρίδης ,


Στέλιος Γκατζές,


Ειρήνη Καγιαμπίνη,


Μηνάς Στιντσιούδης.


Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν:


Από τη μείζονα αντιπολίτευση και την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών» μέλη της δημοτικής επιτροπής είναι οι Αλέξης Γουσόπουλος, και Σταύρος Τριλυράκης και από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο επικεφαλής της «Πόλης Αλλιώς» Γιάννης Λαθήρας.