Ολονύκτια παρέμβαση σε παγωμένους δρόμους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ολονύκτια παρέμβαση σε παγωμένους δρόμους

14 Ιανουαρίου 2022

Ολονύκτια παρέμβαση σε παγωμένους δρόμους

Ειδικά οχήματα-«αλατιέρες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών «σάρωσαν» το οδικό δίκτυο ρίχνοντας αλάτι σε επικίνδυνα σημεία που σημειώθηκε παγετός

Σε θέση μάχης τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Σε θέση μάχης βρήκε τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο παγετός που έκανε την εμφάνισή του σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, δημιουργώντας έτσι επικίνδυνες συνθήκες για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και των πεζών.


Οι χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν κατά τις νυχτερινές ώρες, που έφθαναν και στους -5ο C, είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσουν τα εγκάρσια ύδατα που διασχίζουν τους δρόμους και να μετατραπούν σε παγοδρόμια. Το φαινόμενο ήταν αναμενόμενο για το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα, όλο αυτό το διάστημα των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, να παραμένει σε επιφυλακή και να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και έλεγχο του οδικού δικτύου.


Έτσι, όλη τη νύχτα έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής, μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, και υπό την επίβλεψη του δημοτικού συμβούλου Τάσου Τσακιρίδη, δύο ειδικά συνεργεία-«αλατιέρες»… σάρωσαν όλο το δίκτυο ρίχνοντας αλάτι στα επικίνδυνα σημεία λόγω του παγετού. Αυτό συνέβη στις οδούς Ειρήνης, Ανθέων, Ρόδων στα όρια του οικισμού των Πεύκων, στην Ιρλανδική Διάβαση από τα Πεύκα προς τα νοσοκομεία «Γ. Παπαγεωργίου» και 424ΓΣΝ, στον Κέδρηνο Λόφο στη στροφή προς το «Φιλίππειον», όπως και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.


Λόγω των ειδικών καταστάσεων που δημιουργούνται σε πολλά σημεία των οδών από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο δημ. σύμβουλος Τάσος Τσακιρίδης καλούν τους οδηγούς και τους πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κυκλοφορία τους, και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις είτε με αυτοκίνητα είτε πεζή.

Φωτογραφίες