Εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών προς ανακύκλωση

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών προς ανακύκλωση

21 Ιανουαρίου 2022

Εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα του δήμου Νεάπολης-Συκεών προς ανακύκλωση

Σίμος Δανιηλίδης: Οι συμπολίτες μας αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία την ευαισθησία τους και τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον

Οικολογική εκστρατεία με στόχο να μην οδηγηθεί «Κανένα Δένδρο σε ΧΥΤΑ»

Συμμετέχοντας στην οικολογική εκστρατεία με στόχο να μην οδηγηθεί «Κανένα Δένδρο σε ΧΥΤΑ», προς ανακύκλωση μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί, από ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εκατοντάδες φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρησιμοποίησε ο δήμος για τον εορταστικό του διάκοσμο, όπως και αυτά των πολιτών, που συγκεντρώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, μετά από παραίνεση του δήμου, σε επιλεγμένο χώρο του Εργοταξίου του δήμου στην περιοχή των Πεύκων.


Μάλιστα, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα, αν δεν μπορούσαν να μεταφέρουν οι ίδιοι το δέντρο τους, να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Καθαριότητας προκειμένου ειδικό συνεργείο του δήμου να τους επισκεφθεί στον χώρο τους (κατοικία ή κατάστημα) και να παραλάβει το φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο.


Όπως σημείωσαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι συμπολίτες μας απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι σέβονται το περιβάλλον, συμμετέχοντας στη δράση αυτή για εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε κανένα δέντρο να μην καταλήξει σε απλό ΧΥΤΑ. Τα εκατοντάδες δένδρα του δήμου και των πολιτών που συγκεντρώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οδηγήθηκαν το πρωί στην περιοχή των Ταγαράδων, σε επιλεγμένο σημείο που μας υπέδειξε ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα υποστούν επί τόπου θρυμματισμό από ειδικά μηχανήματα».


Τα θρυμματισμένα υπολείμματα θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες, σε συνεργασία του ΦΟΔΣΑ με τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή pellet, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών, π.χ. μοριοσανίδων, κ.λπ., από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.

Φωτογραφίες