Το Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς Συκεών υποδέχεται το Σάββατο την Έκθεση Τέχνης «MACHINIMA»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς Συκεών υποδέχεται το Σάββατο την Έκθεση Τέχνης «MACHINIMA»

16 Νοεμβρίου 2023

Το Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς Συκεών υποδέχεται το Σάββατο την Έκθεση Τέχνης «MACHINIMA»

H γοητεία της μηχανικής κατασκευής σε μια έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 13 Δεκεμβρίου

Μία νέα, ξεχωριστή Έκθεση Τέχνης υπό τον τίτλο ‘MACHINIMA’ θα φιλοξενηθεί από μεθαύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά Συκεών. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα και το κοινό θα έχει την ευκαιρία θα θαυμάσει καλλιτεχνικές δημιουργίες δύο νέων καλλιτεχνών, που αναφέρονται στη «μηχανή»με έναν τρόπο ανοιχτό σε ποικίλες ερμηνείες. «Η σαγήνη του μέλλοντος και η γοητείατης μηχανικής κατασκευής ανέκαθεν υπήρξε έναυσμακαλλιτεχνικής δημιουργίας. Η μηχανή παίρνει πνοή και γίνεται φορέας εξωτερίκευσης ιδεών και νοημάτων» σημειώνει η Έφη Σκυλίτση που συνεπιμελήθηκε την Έκθεση με τον Γιάννη Αργυριάδη.«Δυο νέοι καλλιτέχνες, ο Κωνσταντίνος Ξάνθης,και η Μαριλένα Παπακυριάκου επαναπροσδιορίζουν τις παλαιότερες τάσεις και συνδιαλέγονται εκ νέου με μια κοινή αλλάκαι αντιθετική άποψη για τις μηχανές. Εξετάζουν εκ νέου τη υφή της ανθρώπινης σχέσης με τη μηχανή, αποδομώντας την αφήγηση που επιδιώκει να μας καθιστά κυρίαρχους και δημιουργώντας έργα που εγείρουν ερωτήματα αλλά και μας ταξιδεύουν σ έναν θαυμαστό νέο κόσμο» επισημαίνει η κυρία Σκυλίτση.


Όπως προσθέτει ο κ. Αργυριάδης «Η Έκθεση σχετίζεται με την ανακύκλωση των υλικών και το design, ένα κομμάτι της Τέχνης που δεν το συναντάμε πολύ στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Ευρώπη είναι η καινούργια τάση. Μέσα λοιπόν από τις επισκέψεις σχολείων που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο, η Έκθεση θα παροτρύνει τα νέα παιδιά να μάθουν για την τάση αυτή δημιουργώντας μια καινούργια σχέση με την Τέχνη».


INFO


Εγκαίνια: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 6 μ.μ.


Ημέρες & ώρες λειτουργίας:


Σάββατο 12.00 -20.00

Κυριακή 12.00- 16.00

Τετάρτη 10.00 – 13.00

Τρίτη/ Παρασκευή 10.00 – 13.00 & 16.00 – 20.00


Μουσείο Προσφύγων, Τομέας Έβρου 49, Πολιτιστική Γειτονιά, Συκιές (πρόσβαση με το λεωφορείο 28Β, στάση Αστυνομία, απέναντι από το γήπεδο ΒΑΟ)


Πληροφορίες: Πολιτιστική Γειτονιά 2310639 615