Γιορτή θηλασμού τη Δευτέρα στη Νεάπολη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γιορτή θηλασμού τη Δευτέρα στη Νεάπολη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

3 Νοεμβρίου 2023

Γιορτή θηλασμού τη Δευτέρα στη Νεάπολη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού

Από τις 6 το απόγευμα θα στηθεί στη βιβλιοθήκη της Νεάπολης μια ξεχωριστή γιορτή για τις νέες μητέρες και τις εγκύους

 Με μία γιορτή αφιερωμένη στο θηλασμό το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου στη βιβλιοθήκη της Νεάολης τιμά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1 με 7 Νοεμβρίου).


Στόχος της Γιορτής Μητρικού Θηλασμού που συνδιοργανώνουν η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι να προτρέψει τόσο τις μητέρες όσο και το οικογενειακό περιβάλλον να αγκαλιάσουν τον μητρικό θηλασμό ως τον ενδεδειγμένο τρόπο διατροφής του βρέφους αλλά και αμφίδρομης προσφοράς αγάπης, στοργής και ασφάλειας μεταξύ μητέρας και βρέφους.


Το ραντεβού με γυναίκες, μητέρες με τα μωρά τους, θηλάζουσες και μη, εγκυμονούσες αλλά και τις οικογένειές τους, μελλοντικούς γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού δίνεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 19, περιοχή Στρεμπενιώτη) από τις 6 έως 8 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα ενθαρρύνει τον δημόσιο θηλασμό οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες, να εκφράσουν τα ερωτήματά τους και τους προβληματισμούς αλλά και τα συναισθήματα που τους γεννά η διαδικασία του θηλασμού με τη μαία-επιστημονική συνεργάτιδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών να συντονίζει τη διαδικασία δίνοντας παράλληλα τις επιστημονικές συμβουλές αλλά και απαντήσεις όπου χρειάζεται.


Η ανοιχτή εκδήλωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με εκπλήξεις να περιμένουν όσες και όσους συμμετέχουν.Εντυπωσιακή ανταπόκριση στο δωρεάν πρόγραμμα «Μία Μαία για εσένα»


Μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των μαμάδων αλλά και των εγκύων του δήμου Νεάπολης-Συκεών και όχι μόνον συγκεντρώνει ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του το δωρεάν πρόγραμμα «Μία Μαία για εσένα» που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του δήμου παρέχει δωρεάν μαιευτικές υπηρεσίες στις γυναίκες και έρχεται να προστεθεί σε σειρά πρωτοβουλιών που λαμβάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για τη στήριξη της οικογένειας.


Το μαιευτικό γραφείο του δήμου στο οποίο έχει εγκατασταθεί πιστοποιημένη μαία βρίσκεται στο κτήριο Δημοτικό Ιατρικό και Διαγνωστικό κέντρο (Επταπυργίου 72, Συκιές) και θα εξυπηρετεί εγκύους, λεχώνες, άτομα με αναπηρίες/μειωμένης κινητικότητας και συντρόφους κατόπιν ραντεβού που οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να κλείνουν στέλνοντάς email με τα στοιχεία τους και τηλέφωνο επικοινωνίας στη διεύθυνση: maia.neapolisykies@gmail.com.


Το πρόγραμμα επιχειρεί να συνεισφέρει στην ψυχική και φυσική υγεία της γυναίκας, την υποστήριξη και ενδυνάμωση του συντρόφου προκειμένου όλοι και όλες να ανταποκριθούν στο γονεϊκό τους ρόλο και προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα τακτικών προσωπικών ραντεβού με τη μαία για παρακολούθηση και συμβουλευτική σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και νεογνού. Για τις λεχώνες η ενημέρωση και η εκπαίδευση γίνεται με έμφαση στον θηλασμό, τα θέματα διατροφής, τη σημασία του βρεφικού ύπνου καθώς και τη φροντίδα του νεογνού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προβλέπει και κατ΄ οίκον επισκέψεις.


Παράλληλα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενος στο μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται σταθερά για τα σεμινάρια προετοιμασίας της μητρότητας θα υλοποιήσει και φέτος κύκλο σεμιναρίων καθώς και σεμινάρια βρεφικού μασάζ IAIM σε αίθουσες βιβλιοθηκών του δήμου.