Στυλοβάτης της προστασίας της κοινωνίας από τον κορωνοϊό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στυλοβάτης της προστασίας της κοινωνίας από τον κορωνοϊό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

1 Φεβρουαρίου 2022

Στυλοβάτης της προστασίας της κοινωνίας από τον κορωνοϊό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Πλούσιος ο απολογισμός των εμβολιασμών κατ’ οίκον και στα Δημοτικά Ιατρεία των ΚΑΠΗ

Χωρίς ραντεβού, και με σειρά προτεραιότητας, συνεχίζονται αυτοί τη βδομάδα οι εμβολιασμοί (Pfizer) από τις Κινητές Μονάδες της 3ης ΥΠΕ

Αποφασιστικής σημασίας καταγράφεται η συμβολή του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.


Στο πλαίσιο αυτό, επιδεικνύεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εμβολιασμό των πολιτών και την ενίσχυση του τείχους ανοσίας, συντονισμένη προσπάθεια που περιλαμβάνει εμβολιασμούς κατ’ οίκον (σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ/ΕΟΔΥ), τη μεταφορά πολιτών σε Εμβολιαστικά Κέντρα με οχήματα του Δ.Κ.Κ.Π.Α., τον εμβολιασμό των πολιτών στα ΚΑΠΗ, και τη συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την ανάγκη του εμβολιασμού.


Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά στοιχεία, από 22 Νοεμβρίου 2021 έως και 31 Ιανουαρίου 2022, συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 343 εμβολιασμοί κατ’ οίκον, σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ/ΕΟΔΥ, στις Κινητές Μονάδες της οποίας διατέθηκε όχημα και προσωπικό του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Παράλληλα, άλλοι 975 πολίτες μεταφέρθηκαν μέσα στο 2021 στα Εμβολιαστικά Κέντρα με οχήματα του δήμου, μεταξύ των οποίων οι 14 με ειδικό βανάκι ΑμεΑ (βλ. πίνακα 1).


Τα στοιχεία αυτά έρχονται να δικαιώσουν τις επίμονες διεκδικήσεις και πιέσεις του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη προς το υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ τόσο για την θέσπιση και εντατικοποίηση του εμβολιασμού κατ’ οίκον όσο και για τους εμβολιασμούς στα Δημοτικά Ιατρεία στα ΚΑΠΗ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι και οι πολίτες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, να μπορέσουν να εμβολιαστούν χωρίς ταλαιπωρία.


Μάλιστα, το τελευταίο αποτέλεσε διεκδίκηση από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, με τον δήμαρχο να προτείνει την ένταξη των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ όλης της χώρας στην αλυσίδα των Εμβολιαστικών Κέντρων ώστε να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού το συντομότερο δυνατό και χωρίς ταλαιπωρία. Η πρότασή του, δε, που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2020, έγινε ομόφωνα δεκτή από τα συλλογικά Όργανα της Τ.Α. (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ), αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ.


Τις παραπάνω προτάσεις και αποφάσεις ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τις απέστειλε με επιστολή του στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων και στα συναρμόδια υπουργεία πριν την έναρξη των εμβολιασμών. Παράλληλα, κατέθεσε και την αντίθεσή του στη δημιουργία μόνο δυο Εμβολιαστικών Κέντρων σε ολόκληρο τον δήμο (Κ.Υ. Νεάπολης και Τ.Υ. Ροδοχωρίου-Συκιές), κάτι που έκανε κατ’ επανάληψη με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, θέτοντας παράλληλα επιτακτικά και την ανάγκη επέκτασης των εμβολιασμών κατ’ οίκον.


Εμβολιασμοί στα Δημοτικά Ιατρεία


Στο μεταξύ, με έναν νέο κύκλο πραγματοποίησης εμβολιασμών, τον τέταρτο κατά σειρά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ, συνεχίζει τον αγώνα και τις παρεμβάσεις του για τον εμβολιασμό της κοινωνίας και την ενίσχυση του τείχους ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Για τέταρτη φορά, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρεθούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σε Δημοτικά Ιατρεία ΚΑΠΗ του δήμου, για τον εμβολιασμό των πολιτών με εμβόλιο Pfizer. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς ταλαιπωρία αφού η διαδικασία θα εξελιχθεί χωρίς ραντεβού και με σειρά προτεραιότητας.


Οι πολίτες που σκοπεύουν να προσέλθουν και έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, παρακαλούνται πρώτα να ακυρώσουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, για διευκόλυνση του συστήματος. Συγκεκριμένα οι εμβολιασμοί θα γίνουν:


♦ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

• Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου // 9:00 π.μ.-10:30 μ.μ.

(Λεωφ. ΟΧΙ 2, Αγ. Παύλος)

• Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών // 11:00 π.μ.-5 μ.μ.

(Μεσολογγίου & Περγάμου, Συκιές)


♦ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

• ΚΑΠΗ Πεύκων // 9:00 π.μ.-10:30 μ.μ.

(Ειρήνης 18, Δημοτικό Κατάστημα, Πεύκα)

• Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης // 11:00 π.μ.-5 μ.μ.

(Κουντουριώτη 29, Νεάπολη)


Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας σημαντική θα είναι και πάλι η συμβολή του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.), το οποίο θα θέσει και πάλι στη διάθεση της 3ης ΥΠΕ/ΕΟΔΥ έναν ιατρό και μια νοσηλεύτρια για την υποστήριξη της διαδικασίας, όπως επίσης και όχημα μετακίνησης των στελεχών των Κινητών Μονάδων.


Να σημειωθεί ότι κατά τους τρεις προηγούμενους κύκλους εμβολιασμών στα Δημοτικά Ιατρεία των ΚΑΠΗ του δήμου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 621 εμβολιασμοί πολιτών (βλ. πίνακα 2).

Φωτογραφίες