Από τα Πεύκα ξεκινά το Σάββατο η φθινοπωρινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Από τα Πεύκα ξεκινά το Σάββατο η φθινοπωρινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

1 Νοεμβρίου 2023

Από τα Πεύκα ξεκινά το Σάββατο η φθινοπωρινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Καθημερινές εκστρατείες ενημέρωσης από κλιμάκια του δήμου σε λαϊκές αγορές και κεντρικά σημεία – Κάλεσμα και για δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και δωρητές οργάνων

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε νέους και παλιούς εθελοντές και εθελόντριες αιμοδότες για την τρίτη, για το 2023, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που αρχίζει το Σάββατο 4/11 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11/11.Σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου, οι αιμοληψίες θα γίνουν στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο, όπου όσες και όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται, αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους.


Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη θα ενημερώνουν τους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες, δότριες μυελού των οστών ή αιμοπεταλίων, δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος καθώς και δότριες βλαστοκυττάρων.


Ήδη, όπως, άλλωστε, γίνεται κάθε φορά, με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια», στελέχη του δήμου και των Κοινωνικών του Υπηρεσιών με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, μεταφέρουν παντού το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχει ξεκινήσει, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, εξορμήσεις σε λαϊκές αγορές, κεντρικά σημεία σε γειτονιές μεταφέροντας την πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς κι ευαισθησίας.


Η πρώτη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά των Συκεών επί της οδού Ρήγα Φεραίου, όπου ομάδα των ΚΔΑΠ-μεΑ Συκεών, με τη συνοδεία της δημοτικής συμβούλου και αντιπροέδρου της ΚΕΥΝΣ Ειρήνης Καγιαμπίνη, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες υπενθυμίζοντάς τους την έναρξη της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας. Παρόμοια εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί και αύριο Πέμπτη 2/11 στη βιολογική αγορά της Νεάπολης και το Σάββατο 4/11 στη λαϊκή της Νεάπολης (Πάρκο Ρουμανικών). Οι απογευματινές εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 2/11 στις Συκιές και την Τρίτη 7/11 στη Νεάπολη και θα ξεκινήσουν από τη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Πρεμετής, και την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) αντιστοίχως, στις 6 το απόγευμα.Λίγα λεπτά από το χρόνο μας σώζουν ζωές


«Όπως οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ, έτσι και η προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπό μας δεν έχει διαλείμματα. Ο αγώνας είναι διαρκής και μας θέλει όλους συμμάχους» τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «με τα αποθέματα σε αίμα να είναι λιγοστά ή και μερικές φορές ανύπαρκτα, καθυστερώντας σοβαρές επεμβάσεις ή αναβάλλοντας έκτακτα χειρουργεία και τους γιατρούς να επιδίδονται καθημερινά σε ένα αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν, λίγα λεπτά από το χρόνο μας και λίγο από το αίμα μας, μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές».


«Όλοι μαζί, νέοι και παλιοί εθελοντές αιμοδότες στέλνουμε και πάλι ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, αισιοδοξίας και ελπίδας», σημειώνει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, υπενθυμίζοντας, ότι «κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται, όπως κάθε φορά, σε όλους τους χώρους αιμοληψίας, φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου».


Το πρόγραμμα


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, η αιμοδοσία γίνεται μόνο με ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.313 -151, -154 και -117


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας:


Σάββατο 4/11

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)


Κυριακή 5/11

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)


Δευτέρα 6/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τρίτη 7/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τετάρτη 8/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Πέμπτη 9/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)


Παρασκευή 10/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Σάββατο 11/11

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης