Από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου η φθινοπωρινή εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου η φθινοπωρινή εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

19 Οκτωβρίου 2023

Από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου η φθινοπωρινή εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κάλεσμα Δανιηλίδη και μεγάλη κινητοποίηση για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή

Εθελόντριες και εθελοντές αιμοδότες, δότριες και δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, δωρήτριες και δωρητές οργάνων σώματος καθώς και δότριες βλαστοκυττάρων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην τρίτη, για το 2023, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Από το Σάββατο 4 έως και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου, οι αιμοληψίες θα γίνουν στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο, ενώ, παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη θα ενημερώνουν τους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες, δότριες, δωρητές και δωρήτριες. Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια», στελέχη του δήμου και των Κοινωνικών του Υπηρεσιών με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, μεταφέρουν παντού το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.


«Ο αγώνας χρειάζεται περισσότερους συμμάχους»


«Με τα αποθέματα σε αίμα να είναι λιγοστά ή και μερικές φορές ανύπαρκτα, καθυστερώντας σοβαρές επεμβάσεις ή αναβάλλοντας έκτακτα χειρουργεία και τους γιατρούς να επιδίδονται καθημερινά σε ένα αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν, λίγα λεπτά από το χρόνο μας και λίγο από το αίμα μας, μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης. «Όπως οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ, έτσι και η προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπό μας δεν έχει διαλείμματα. Ο αγώνας είναι διαρκής και μας θέλει όλους συμμάχους» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται από τη δική μας ευαισθητοποίηση και την ανάλογη κινητοποίηση».


«Δίνουμε το «παρών» για ακόμα μία φορά στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Νοεμβρίου, παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, αισιοδοξίας και ελπίδας με τις πράξεις μας» σημειώνει, από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, υπενθυμίζοντας, ότι «κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται, όπως κάθε φορά, σε όλους τους χώρους αιμοληψίας, φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου».


Το πρόγραμμα


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, η Αιμοδοσία γίνεται μόνο με ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.313 -151, -154 και -117

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας:


Σάββατο 4/11

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)


Κυριακή 5/11

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)


Δευτέρα 6/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τρίτη 7/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Τετάρτη 8/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών


Πέμπτη 9/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

& 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)


Παρασκευή 10/11

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης


Σάββατο 11/11

9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης