Αλβανική βραδιά απόψε στη Βαλκανική Πλατεία παρουσία της πρέσβειρας της Αλβανίας

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αλβανική βραδιά απόψε στη Βαλκανική Πλατεία παρουσία της πρέσβειρας της Αλβανίας

8 Σεπτεμβρίου 2023

Αλβανική βραδιά απόψε στη Βαλκανική Πλατεία παρουσία της πρέσβειρας της Αλβανίας

Συναυλία με δύο γνωστούς και δημοφιλείς Αλβανούς καλλιτέχνες και γεύσεις της γειτονικής χώρας από νωρίς το βράδυ στην περιοχή του Στρεμπενιώτη

Παρουσία της πρέσβειρας της Αλβανίας στην Ελλάδα Luela Hajdaraga θα γίνει η αποψινή συναυλία με τους Era Rusiκαι YlliBaka στην Βαλκανική Πλατεία. Η κ. Hajdaraga σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία που έχει ο θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών και εξέφρασε τη χαρά της που θα βρεθεί σήμερα στη Νεάπολη.


«Η Βαλκανική Πλατεία αποτελεί ένα θεσμό και υπόδειγμα συμβίωσης και συναναστροφής των βαλκανικών λαών μέσω των πολλαπλών πολιτιστικών και πολιτισμικών σχέσεων που μας ενώνουν. Είναι μια βαλκανική γιορτή που τιμά τα πιο πολύτιμα αγαθά της γειτονιάς μας: την ειρήνη, αδελφοσύνη και αγάπη για τον συνάνθρωπο» δήλωσε η Luela Hajdaraga και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι με μεγάλη χαρά σ 'αυτή την συμβολική πλατεία, όπου η Αλβανία θα εκπροσωπηθεί από δυο δημοφιλείς και ταλαντούχους τραγουδιστές, την Era Rusi και τον Ylli Baka, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα αλβανικά τραγούδια για το κοινό». 


Από την πλευρά του ο πρόεδρος τη Ελληνοαλβανικής Κοινότητας δρ. Λέων Ζήκα δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής γιατί για άλλη μια χρονιά ο αλβανικός πολιτισμός εκπροσωπείται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Πρόκειται για ένα ιστορικό θεσμό, μοναδικό στα Βαλκάνια» λέει για την Βαλκανική Πλατεία ο δρ. Ζήκα και προσθέτει: «Η συμβολή του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην παρουσίαση του αλβανικού πολιτισμού είναι τεράστια καθώς εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Αλβανία να δείξουν τη δουλειά τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το δήμο και προσωπικά τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για την αμέριστη στήριξή του η οποία φέρνει πιο κοντά και τις δύο κοινότητες, την ελληνική και την αλβανική».


«Η προσήλωσή μας στις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης στη μεγάλη γειτονιά των Βαλκανίων και της αρμονικής συμβίωσης στη μικρότερη γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι δεδομένη» σημειώνει ο Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Η Βαλκανική πλατεία αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών άρα και εμπέδωσης και εμβάθυνσης της φιλίας μεταξύ των λαών της ξεχωριστής γωνιάς του πλανήτη που μας φιλοξενεί όλους».


Για το αμιγώς καλλιτεχνικό κομμάτι της βραδιάς αξίζει να αναφερθεί ότι η Era Rusi είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής ερμηνεύτρια και εκπρόσωπος της σύγχρονης αλβανικής μουσικής σκηνής. Γνωστή τόσο για την αξιόλογη φωνή της, όσο και για την εκθαμβωτική σκηνική παρουσία της και τα υπέροχα τραγούδια της, που φέρουν τις υπογραφές καταξιωμένων δημιουργών.


Μαζί της στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Νεάπολης στο Στρεμπενιώτη θα βρεθεί ο Ylli Baka, ο οποίος εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο αλβανικό κοινό, είναι και παλιός γνώριμος, καθώς έχει συμμετάσχει στις εκδηλώσεις Βαλκανικής Πλατείας άλλες δύο φορές.


Να σημειωθεί ότι η συναυλία των δυο καλλιτεχνών θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, ενώ από τις 7 το απόγευμα απέναντι από το χώρο του θεάτρου θα υπάρχουν τραπέζια με εδέσματα και χαρακτηριστικές γεύσεις της αλβανικής κουζίνας μετατρέποντας παράλληλα σε βραδιά σε μία εμπειρία γευσιγνωσίας.
Info:


Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 

   

-Εκθεσιακός Χώρος, περιοχή Στρεμπενιώτη – 7μ.μ.

Αλβανική γευσιγνωσία σε συνεργασία με την Αλβανική Κοινότητα Θεσσαλονίκης


-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, 9 μ.μ.

Συναυλία με τους Era Rusi - Ylli Baka (Αλβανία