Οι νέοι πυκνώνουν τις τάξεις του κινήματος των εθελοντών!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι νέοι πυκνώνουν τις τάξεις του κινήματος των εθελοντών!

21 Φεβρουαρίου 2022

Οι νέοι πυκνώνουν τις τάξεις του κινήματος των εθελοντών!

Παρά τα εμπόδια του ΕΣΡ, που δεν χορήγησε άδεια για τη μετάδοση του μηνύματος σε εθνική εμβέλεια, η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας

Με 120 νέες μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, και έπεται συνέχεια…

Με αυξημένο το ενδιαφέρον των νέων, και ειδικά των μαθητών, εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώνει από προχθές ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και επί οκταήμερο.


Η εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ξεκίνησε από τη Δ.Ε. Πεύκων όπου προσήλθαν 54 εθελοντές αιμοδότες, με επόμενο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών όπου χθες, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, προσήλθαν 66 εθελοντές. Συνολικά το διήμερο που προηγήθηκε η Δημοτικά Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενισχύθηκε με 120 μονάδες αίματος, ενώ η προσέλευση των εθελοντών καταγράφει μια ανοδική τάση.


Και η θετική και ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη καταγράφεται παρά τα σοβαρά εμπόδια και προσκόμματα που προέβαλε για μια ακόμη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), αρνούμενο να χορηγήσει άδεια μετάδοσης του τηλεοπτικού μηνύματος του δήμου από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, παρά μόνο τα τοπικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Το γεγονός αυτό ανάγκασε εκ νέου τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης του ΕΣΡ (8/18.1.2022), χαρακτηρίζοντάς την «ακατάληπτη και δυνητικά ‘‘επικίνδυνη’’ για τη δημόσια υγεία, που ναρκοθετεί την κρίσιμη προσπάθειά μας πάνω στο ευαίσθητο και κρίσιμο πρόβλημα της δραματικής ανεπάρκειας αίματος στη χώρα μας». Μάλιστα, η επιστολή (14713/17.2.2022) κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στους αρχηγούς των κομμάτων, σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.


«Για μια ακόμη φορά το ΕΣΡ εμπόδισε το μήνυμά μας να απλωθεί στο σύνολο της κοινωνίας καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ενημέρωσής του εξαρτάται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, κάτι που σημαίνει ότι στην αντίθετη περίπτωση η προσέλευση των εθελοντών θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή των συμπολιτών μας, και ειδικά των νέων ανθρώπων και των μαθητών, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε για όλο και εντονότερη ενδυνάμωση του κινήματος των εθελοντών, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Το πρόγραμμα


Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς συνεχίζεται σήμερα στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Στ. Σαράφη-Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές), με την προσέλευση των εθελοντών θα γίνεται ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.


Κατά τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας εξειδικευμένα στελέχη φορέων ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.


Για την επιτυχία και αυτής της εκστρατείας, κλιμάκια του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεχίζουν να πραγματοποιούν εξορμήσεις στις Λαϊκές Αγορές, σε κεντρικά σημεία και σε γειτονιές μεταφέροντας την πρόσκληση συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς κι ευαισθησίας.


Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Επισκέπτρια Υγείας του νοσοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στελέχη των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου, επισκέφθηκαν όλα τα Λύκεια του δήμου και ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ Τάξης για την εκστρατεία αιμοδοσίας, προσκαλώντας τους να γίνουν μέλη του εθελοντικού κινήματος. Και η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση καθώς πολλά νέα παιδιά προσήλθαν στους σταθμούς αιμοδοσίας και πρόσφεραν αίμα για πρώτη φορά.


Να σημειωθεί ότι με βάση τα νέα δεδομένα αίμα μπορούν να προσφέρουν και όσοι νέοι και όσες νέες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης του γονέα ή του κηδεμόνα με απαραίτητη την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής.


Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


♦ Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές


♦ Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές


♦ Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές


♦ Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

• Δημ. Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

• Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Ανθέων 14, Αγ. Παύλος


♦ Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


♦ Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151 & -154

Φωτογραφίες