Έκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών — Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Αυγούστου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Έκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών — Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Αυγούστου

11 Αυγούστου 2023

Έκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών — Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Αυγούστου

Σίμος Δανιηλίδης: «Οι ανάγκες των νοσοκομείων και των συνανθρώπων μας για αίμα δεν σταματούν. Κάνουμε έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας»

Και αυτόν τον Αύγουστο οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν.. διακοπές και οι τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται στη χώρα μας, πολύ πιο έντονα κατά τους θερινούς μήνες, επιβάλλουν την εγρήγορση όλων μας και καθιστούν αναγκαία την Έκτακτη Αιμοδοσία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να συνδράμει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου αναπτύσσουν έντονη κινητικότητα για την ευαισθητοποίηση και την προσέλευση όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντριών και εθελοντών στην Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών στις Συκιές και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, αντίστοιχα.

«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα. Ειδικά το καλοκαίρι καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται και τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται…», σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας «έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών και συνδημοτών μας», και παρακαλώντας «όσες και όσους μπορούν, να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους, για να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία μας και να ανακουφίσουμε όλους όσοι μας χρειάζονται».

«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να βοηθάμε. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται» τονίζει από την πλευρά της και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ιωάννα Αλεξιάδου, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους «να δώσουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, να γίνουμε δωρητές οργάνων».

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Αυγούστου είναι η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μέσα στο 2023, καθώς έχουν προηγηθεί οι τακτικές αιμοδοσίες του Φεβρουαρίου (609 μονάδες αίματος) και του Ιουνίου (467 μονάδες αίματος), κατά τις οποίες εγγράφηκαν και 21 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Σημειώνεται ότι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας της Έκτακτης Αιμοδοσίας του Αυγούστου, οι πολίτες που επιθυμούν να δώσουν αίμα πρέπει να κλείνουν ραντεβού επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών στα τηλέφωνα: 2313313151, 2313313117 και 2313313160.

Στην έκτακτη Αιμοδοσία συμμετέχουν ειδικά συνεργεία των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου.

 

--- Τρίτη 29.08.2023, 9 π.μ. - 8 μ.μ. 

Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

--- Τετάρτη 30.08.2023, 9 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)