Όλοι οι δρόμοι κρατήθηκαν καθαροί!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Όλοι οι δρόμοι κρατήθηκαν καθαροί!

28 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι οι δρόμοι κρατήθηκαν καθαροί!

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε η χιονόπτωση τον μηχανισμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών ασκώντας άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των Πεύκων που αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα

Έγκαιρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε επιφυλακή

Σε πλήρη ετοιμότητας και σε θέσεις μάχης βρήκε η αιφνιδιαστική έντονη χιονόπτωση τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η οποία σημειώθηκε χθες και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον οικισμό των Πεύκων.


Έχοντας υπόψη τα έκτακτα Δελτία Καιρού και τις σχετικές ενημερώσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, όλος το μηχανισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από έγκαιρη εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, τέθηκε σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προέκυπταν.


Έτσι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, το προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκονταν σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση, κάτι που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι, όταν ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση. Αυτή διήρκεσε σχεδόν επί τετράωρο με αποτέλεσμα να καλυφθούν με χιόνι όλοι οι οικισμοί και οι δρόμοι της Δ.Ε. Πεύκων.


Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία του δήμου, υπό τις οδηγίες του δημοτικού συμβούλου Τάσου Τσακιρίδη από το Κέντρο Επιχειρήσεων των Πεύκων, και τη στενή παρακολούθηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, βγήκαν στους δρόμους που αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα ρίχνοντας αλάτι με τα τέσσερα ειδικά νέα οχήματα, για να επεκταθούν σταδιακά σε όλο το οδικό δίκτυο.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί και προσβάσιμοι, ενώ τα ειδικά συνεργεία με τα εκχιονιστικά μηχανήματα (μαχαίρια) συνέχισαν το έργο τους και μετά τη χιονόπτωση καθαρίζοντας τα οδοστρώματα από τα παγωμένα χιόνια και τους παγετούς έως αργά το βράδυ.


«24ωρη δράση…»


«Η έντονη χιονόπτωση που κυρίως έπληξε τα Πεύκα έχοντας καλύψει αρκετούς δρόμους αντιμετωπίστηκε άμεσα και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συνεργάτες μας. Έγκαιρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε επιφυλακή και δουλεύοντας σε 24ωρη βάση πετύχαμε να διατηρήσουμε χθες, Κυριακή, ΟΛΗ την περιοχή των Πεύκων καθαρή, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και για σήμερα, Δευτέρα, τις συνθήκες ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πεζών. Ωστόσο, θα πρέπει οι συμπολίτες μας να παραμείνουν προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις πλέον απαραίτητες», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Η κύρια αποστολή των συνεργείων επικεντρώθηκε στους βορειότερους οικισμούς των Πεύκων και στις οδούς Ακροπόλεως, Προπυλαίων, Καρυάτιδων, Αγ. Τριάδος, Ζωοδόχου Πηγής, Λεωφ. Ειρήνης, Γαλήνης, στον άξονα που οδηγεί από την Περιφερειακή Οδό προς το Φιλίππειο, στον άξονα προς τον Κέδρηνο Λόφο, κ.ά. Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων βρισκόταν σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και τον ΟΑΣΘ προκειμένου να ασκηθούν άμεσες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία που θα επιδεικνύονταν, ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις που τα ειδικά συνεργεία ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα των κατοίκων.


Ο δημοτικός μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή και σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και η νέα καιρική επιδείνωση, όπως προβλέπεται από την Ε.Μ.Υ.


Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είχε ήδη εξασφαλίσει πριν από μήνες την προμήθεια 160 τόνων αλατιού, χύμα και σε συσκευασίες των 10 κιλών, οι οποίες βρίσκονται στο Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 9) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Συκεών (Λεχόβου 7) και είναι στη διάθεση των πολιτών, όπως επίσης και τις απαιτούμενες ποσότητες που χρησιμοποιούν οι πέντε αλατιέρες (4x4 NAVARA) του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Φωτογραφίες