Άσκηση ετοιμότητας στο Λύκειο Πεύκων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Άσκηση ετοιμότητας στο Λύκειο Πεύκων

9 Μαρτίου 2022

Άσκηση ετοιμότητας στο Λύκειο Πεύκων

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης ατυχήματος διαρροής φυσικού αερίου, με την επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων

«Οι μαθητές δεν ήταν ενήμεροι για την άσκηση, της οποίας στόχος ήταν η αντίδρασή τους και ο χρόνος εκκένωσης σε έκτακτες καταστάσεις»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί άσκηση ετοιμότητας για εκκένωση του σχολείου στο Γενικό Λύκειο Πεύκων, με τη συνεργασία και συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα του σχολείου.


Κατά το σενάριο της άσκησης, σημειώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο μηχανοστάσιο του σχολείου, όπου εγκλωβίστηκε ένα άτομο από τις αναθυμιάσεις. Η Διεύθυνση του σχολείου κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εκκένωσαν το κτίριο, με τους 465 μαθητές και εκπαιδευτικούς να μεταφέρονται εκτός της σχολικής μονάδας. Στο σχολείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες που σταμάτησαν τη διαρροή και απεγκλώβισαν το άτομο.


Όπως επισήμανε ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Ιωαννίδης «οι μαθητές δεν ήταν ενήμεροι για την άσκηση, της οποίας στόχος ήταν η αντίδρασή τους και ο χρόνος εκκένωσης σε έκτακτες καταστάσεις», ευχαριστώντας «την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του σχολείου, όπως και άλλους εξωτερικούς φορείς με τους οποίους το σχολείο μας διατηρεί καλές σχέσεις συνεργασίας». Όπως, επίσης, ανέφερε, στο σχολείο είχε προηγηθεί αντίστοιχη άσκηση σε περίπτωση σεισμού «με στόχο να εξοικειωθούν μαθητές και προσωπικό με τέτοιες διαδικασίες».


Εκ μέρους του δήμου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιανίδης, ο οποίος κατέγραψε με ικανοποίηση το ενδιαφέρον του σχολείου για την ενίσχυση της ασφάλειας της κοινότητας, δηλώνοντας ότι «ο δήμος με κάθε τρόπο βρίσκεται στο πλευρό τους».

Φωτογραφίες