«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα»

23 Αυγούστου 2022

«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα»

Έκτακτη αιμοδοσία αύριο 24 και μεθαύριο 25 Αυγούστου στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το Πρόγραμμα της Έκτακτης Αιμοδοσίας

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 24 Αυγούστου, από το Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Συκεών, η Έκτακτη διήμερη Αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών που θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, στη Δ.Ε Νεάπολης, με στόχο να βοηθηθούν οι Τράπεζες Αιμοδοσίας στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όπου η τραγική έλλειψη αίματος που καταγράφεται στη χώρα μας απεικονίζεται πολύ πιο έντονα. Η προσέλευση των εθελοντών, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την Κοινωνική Υπηρεσία (Τηλ.: 2313.313 151).


Η έκτακτη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Αυγούστου είναι η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μέσα στο έτος, έχοντας προηγηθεί οι αιμοδοσίες του Φεβρουαρίου (551 μονάδες αίματος) και του Ιουνίου (536 μ.αίμ.), ενώ σημειώθηκε και αριθμός ρεκόρ στην ένταξη των εθελοντών στον κατάλογο των δοτών μυελού των οστών (40).


Το Πρόγραμμα της Έκτακτης Αιμοδοσίας είναι το εξής:


► ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 // 9 π.μ. ΕΩΣ 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

► ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 // 9 π.μ. ΕΩΣ 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όρ.

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


«Δίπλα σε όσους μας χρειάζονται…»


«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα. Γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά το καλοκαίρι καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται και τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται…», σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας «έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών και συνδημοτών μας, ευελπιστώντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες μας, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν κάθε αντίστοιχή μας προσπάθεια, θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά», και προσθέτει: «Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε. Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται. Σας περιμένουμε όλους στις 24 και 25 Αυγούστου, να προσφέρουμε λίγο από το χρόνο και πολύ από την ψυχή μας».


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

Τηλ.: 2313.313151 & 2313.313160


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ..