Σίμος Δανιηλίδης προς επιτυχόντες: Να είναι γεμάτο θετικές εκπλήξεις το ταξίδι στην επιστήμη

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σίμος Δανιηλίδης προς επιτυχόντες: Να είναι γεμάτο θετικές εκπλήξεις το ταξίδι στην επιστήμη

27 Ιουλίου 2023

Σίμος Δανιηλίδης προς επιτυχόντες: Να είναι γεμάτο θετικές εκπλήξεις το ταξίδι στην επιστήμη

Συγχαρητήρια και ευχές από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και το δημοτικό συμβούλιο στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ όλης της χώρας

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στους νέους φοιτητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών αλλά και όλης της χώρας εκφράζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης εκ μέρους και του δημοτικού συμβουλίου με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.


«Συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους μας που πέτυχαν στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής τους. Αν και πρόκειται για μαθητές που βίωσαν σε κρίσιμη περίοδο της μαθητικής τους ζωής την πανδημία του κορονοϊού και ό, τι αυτή συνεπαγόταν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αποδείχθηκαν νικητές σε μία σημαντική μάχη η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει το επαγγελματικό τους μέλλον», τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει: «Τους εύχομαι από καρδιάς η καινούρια τους εμπειρία στα αμφιθέατρα να είναι όπως ακριβώς την περίμεναν κι ακόμη καλύτερη. Ένα ταξίδι στη γνώση γεμάτο θετικές εκπλήξεις με την καθοδήγηση των σπουδαίων πανεπιστημιακών δασκάλων μας που θα τους κάνει καλύτερους ανθρώπους και άρτιους επιστήμονες σε όποιον τομέα επέλεξαν».


Στη συνέχεια ο Σίμος Δανιηλίδης αναφέρεται στις προοπτικές των νέων και στις λεωφόρους που ανοίγονται μπροστά τους είτε πέτυχαν είτε όχι στη δοκιμασία των πανελλαδικών.


«Και βέβαια όπως γνωρίζουν οι νέοι μας και οι γονείς τους, η φοίτηση σε μία σχολή δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν όλοι οι απόφοιτοί της ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι σχολές μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές διεξόδους επαγγελματικής καριέρας αρκεί να είναι κανείς ανοιχτός στις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που ισχύουν διεθνώς», προσθέτει ο κ. Δανιηλίδης και διευκρινίζει:


«Με βάση αυτή τη λογική, είναι σαφές πως και όσοι δεν εισάγονται σήμερα σε κάποιο ΑΕΙ δεν έχασαν την ευκαιρία τους. Αντιθέτως έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να επιχειρήσουν ξανά να επιτύχουν το στόχο τους ή να επαναξιολογήσουν τις επιθυμίες τους και να εξετάσουν τις προοπτικές που τους ανοίγονται π.χ μέσα από τα δημόσια ΙΕΚ ή τις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) αφού η ζωή καθημερινά αποδεικνύει πως το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί μονόδρομο ούτε είναι από μόνο του εγγύηση για την επαγγελματική αποκατάσταση των σύγχρονων νέων».