Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Η νέα γενιά παίρνει το μέλλον στα χέρια της – Ανοιχτό κάλεσμα για αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Η νέα γενιά παίρνει το μέλλον στα χέρια της – Ανοιχτό κάλεσμα για αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου

17 Ιουλίου 2023

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Η νέα γενιά παίρνει το μέλλον στα χέρια της – Ανοιχτό κάλεσμα για αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου

Μετά τη θετική ανταπόκριση νέων ηλικίας 14-29 ετών στο κάλεσμα που προηγήθηκε η αντιδημαρχία Οικονομικών και Νέας Γενιάς διοργανώνει συνάντηση με στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάντηση που διοργανώνει αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα απευθύνει στους νέους/ες ηλικίας 14-29 ετών ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.


Στη συνάντηση, όσοι και όσες ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του δήμου αλλά και για το πώς βλέπουν το δικό τους ρόλο στη διαμόρφωσή του, ενώ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις ανταλλαγές νέων μέσω Erasmus+, την ανακύκλωση, και την προστασία του Περιβάλλοντος.


Στη συνάντηση θα συζητηθεί και η υποβολή αίτησης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών με την οποία διεκδικεί τον ορισμό του ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024. Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του εξουσιοδότησε τον δήμαρχο για τις απαιτούμενες ενέργειες. Ο θεσμός έχει στόχο να προάγει τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και να προβάλλει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τους δήμους που υιοθετούν καλές πρακτικές στη συνεργασία τους με τη νεολαία.


Στην ουσία πρόκειται για το επόμενο βήμα που επιχειρεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η αντιδημαρχία Οικονομικών και Νέας Γενιάς με στόχο τη δημιουργία συνθηκών για την ενεργή συμμετοχή των νέων του δήμου στην λήψη των αποφάσεων που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο.


Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η ανταπόκριση σημαντικού αριθμού νέων στο κάλεσμα για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου προκειμένου να διαμορφωθεί η ατζέντα των θεμάτων που τους απασχολεί.Μάλιστα, με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν διοργανώθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια, το πρώτο για τις δυνατότητες που προσφέρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και το δεύτερο για τα μυστικά δημιουργίας και εμπλουτισμού του ευρωπαϊκού βιογραφικού Europass καθώς και τα “do’s and don’ts” της συνέντευξης επιλογής προσωπικού.«Η νέα γενιά πέρα από το γεγονός ότι έχει δικαίωμα στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας που στην ουσία της ανήκει, έχει και μια ξεχωριστή ματιά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική και τις ιδέες των νέων ανθρώπων προς όφελος όλων των ηλικιακών ομάδων».


«Ξεκινήσαμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους νέους και τις νέες του δήμου μας, με στόχο αφενός μεν να ακούσουμε από τους ίδιους ποια ζητήματα τους απασχολούν και αφετέρου να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία συμβουλίου νέων το οποίο θα παίρνει μέρος στη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο δήμου», τονίζει από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα ΤερζίδουInfo


Πότε: Αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου


Ώρα: 18:00


Πού: Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)