Τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας πηγαίνουν θάλασσα όλο τον Ιούλιο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας πηγαίνουν θάλασσα όλο τον Ιούλιο

13 Ιουλίου 2023

Τα μέλη των ΚΑΠΗ  του δήμου μας πηγαίνουν θάλασσα όλο τον Ιούλιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΑΠΗ και θάλασσα 2023» απολαμβάνουν καθημερινές βουτιές σε κοντινές παραλίες


Το πρόγραμμα για τα θαλασσινά μπάνια των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή.


Τα μέλη των ΚΑΠΗ απολαμβάνουν καθημερινά τις βουτιές τους στις κοντινές παραλίες αφού το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) φρόντισε ώστε να εξασφαλίσει και φέτος το πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και θάλασσα».


Έτσι οι λουόμενοι έχουν την ευθύνη μόνο για την… εξάρτυση παραλίας (μαγιό, σαγονιάρες, πετσέτες και φυσικά τα απαραίτητα καπέλα) και της έγκαιρης μετάβασης τους στο σημείο του ραντεβού με τα λεωφορεία που έχει μισθώσει το ΔΚΚΠΑ.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οικονομικά τα θαλασσινά τους μπάνια στις παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής συνοδευόμενα από φυσιοθεραπευτές των κέντρων.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι «η γενιά που ωφελείται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι αυτή που εργάστηκε πολύ σκληρά κι ακόμη στηρίζει παιδιά κι εγγόνια, οπότε το ελάχιστο που της οφείλουμε είναι να της διασφαλίζουμε όσα στερήθηκε για να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα. Τα καλοκαιρινά μπάνια ίσως θεωρούνται πολυτέλεια γι’ αυτούς τους ανθρώπους αλλά σίγουρα είναι και μία δραστηριότητα που κάνει καλό σε ψυχή και σώμα».


Ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός που γίνεται καθημερινά αποδέκτης των εντυπώσεων από τις εξορμήσεις στη θάλασσα αναφέρεται στη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφεται αλλά και στον ενθουσιασμό των ανθρώπων που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα, κάτι το οποίο όπως σημειώνει «αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν ανάγκη αυτές τις μικρές καθημερινές αποδράσεις δροσιάς».Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κ.Α.Π.Η. & ΘΑΛΑΣΣΑ» 2023 κοστίζει 18 ευρώ την εβδομάδα, ενώ καθημερινά η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 8 το πρωί και η επιστροφή για τη 1 μμ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν την 3η εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο ΚΑΠΗ στο οποίο ανήκουν.


Ημερομηνίες και προορισμοί2η εβδομάδα: Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023   έωςΠαρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Προορισμός: Φλογητά Χαλκιδικής


3η εβδομάδα: Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023   έωςΠαρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Προορισμός: Σταυρός, Θεσσαλονίκης