Καλλωπισμός και φυτεύσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών έτσι ώστε εκτός από χρήσιμο να είναι και πράσινο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Καλλωπισμός και φυτεύσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών έτσι ώστε εκτός από χρήσιμο να είναι και πράσινο

12 Ιουλίου 2023

Καλλωπισμός και φυτεύσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών έτσι ώστε εκτός από χρήσιμο να είναι και πράσινο

Οι εθελοντές σε συνεργασία με τις αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, Πρασίνου και Οικονομικών και Νέας Γενιάς διαμόρφωσαν το χώρο και φύτευσαν δενδρύλλια, λουλούδια και αρωματικά φυτά

Εθελοντές, προσωπικό και ωφελούμενοι ανέλαβαν να αναβαθμίσουν την εικόνα στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Γερ. Καραβαγγέλη 1) φυτεύοντας δενδρύλλια, λουλούδια και αρωματικά φυτά έτσι ώστε εκτός από χρήσιμο να είναι και καταπράσινο.


Τη δράση στήριξαν οι αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, Πρασίνου και Οικονομικών και Νέας Γενιάς και βέβαια δεκάδες εθελοντές από τους τομείς του Πρασίνου και της Κοινωνικής Πολιτικής.


Το σημερινό ραντεβού στον αύλειο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κλείστηκε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας και εμψύχωσης των εθελοντών στα τέλη Ιουνίου η οποία πραγματοποιήθηκε με την αρωγή των αντιδημαρχιών Κοινωνικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος-Πρασίνου ώστε να συμβάλει τόσο στην περαιτέρω κινητοποίηση των εθελοντών όσο και στην έμπρακτη ενασχόληση τους στους τομείς που δήλωσαν επιθυμία να βοηθήσουν και να προσφέρουν.Σήμερα από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν αυξημένη στη γειτονιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Οι εθελοντές ήταν εκεί και περίμεναν να υποδεχθούν και να αξιοποιήσουν τα φυτά, το χώμα και τα υλικά για τις διάφορες κατασκευές με τα οποία τους προμήθευσε η αντιδημαρχία Πρασίνου.


Η ατμόσφαιρα παρά την υψηλή θερμοκρασία ήταν ευχάριστη και η διάθεση των συμμετεχόντων για προσφορά εμφανής. Το παρών έδωσαν στη δράση οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη, Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, Οικονομικών και Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου, η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Συκεών Ρένα Αυγερινού, οι αν. προϊστάμενες του τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ειρήνη Καλάκου και Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας Μάρω Βασσάρα.Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια για την τόνωση του εθελοντισμού και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών άρχισε συστηματικά από το τμήμα Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού με το συντονισμό της αν. προϊσταμένης Νικολέττας Δαλάτση. Στόχος της καμπάνιας για την ενίσχυση του δικτύου εθελοντών είναι η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε δράσεις με θετικό πρόσημο στο «δήμο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης».


Αίτηση μπορεί να κάνει όποια και όποιος επιθυμεί να εγγραφεί στο δίκτυο εθελοντών του δήμου συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που θα βρει στη διεύθυνση: https://noiazomaineapolis-sykeon.intellisoft.gr.


Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο 2313 329525.