Βιωματικό Εργαστήρι για νέους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: «Μετατρέποντας το βιογραφικό σε εισιτήριο για την καριέρα που ονειρεύομαι»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Βιωματικό Εργαστήρι για νέους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: «Μετατρέποντας το βιογραφικό σε εισιτήριο για την καριέρα που ονειρεύομαι»

2 Ιουλίου 2023

Βιωματικό Εργαστήρι για νέους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: «Μετατρέποντας το βιογραφικό σε εισιτήριο για την καριέρα που ονειρεύομαι»

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου νέοι ηλικίας 18-29 ετών θα μάθουν τα μυστικά του βιογραφικού

Το βιογραφικό μπορεί να γίνει εισιτήριο για την καριέρα που ονειρευόμαστε. Γι΄ αυτό το λόγο στο δεύτερο βιωματικό εργαστήριο για το Εrasmus+ που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και θα γίνει στο Κέντρο Ημέρας για την Οικογένεια ΙΑΣΙΣ (Γερμανού Καραβαγγέλη 9), οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών θα μάθουν τα μυστικά για ένα βιογραφικό που δεν θα περάσει απαρατήρητο από οποιονδήποτε εν δυνάμει εργοδότη.


Το βιωματικό εργαστήρι της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα και είναι χωρισμένο στις εξής θεματικές ενότητες: Συμπλήρωση Europass, προετοιμασία για συνέντευξη επιλογής προσωπικού, κατάρτιση μέσω προγραμμάτων Erasmus + σε χώρες της Ε.Ε με καλυμμένα το 95% των εξόδων διαμονής και μετακίνησης. Στους συμμετέχοντες θα μιλήσουν οι Γεωργία Μιμίκου και Βίκυ Σαπουντζή, Career coaches, στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης.Το βιωματικό εργαστήρι της Δευτέρας εντάσσεται στην πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς να φέρουν τους νέους σε επαφή με τα προγράμματα Erasmus+. Όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «ο δήμος διαχρονικά στοχεύει στο να ενισχύει τους νέους και να τους βοηθά όχι μόνο να φοιτούν σε σύγχρονα σχολεία αλλά και να βελτιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ώστε να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις ένα καλύτερο μέλλον». Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου υπογραμμίζει ότι «οι δράσεις αυτές έχουν στόχο να ενισχύσουν τους νέους με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους».


Οι στόχοι της νέας πρωτοβουλίας του δήμου

 

Η βία στα σχολεία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, ο σεξισμός, η καταπάτηση ανθρώπινωνδικαιωμάτων, η ανεργία, η αναξιοκρατία είναι όλα θέματα που απασχολούν τους νέους και η Ευρωπαϊκή Ένωση τους δίνει την ευκαιρία να βρουν τη λύση οι ίδιοι, να προτείνουν στο δήμο τους, να εισηγηθούν στη δημοτική αρχή και να αποκτήσουν τη βεβαιότητα ότι ο δήμος τους τους ακούει, τους εμπιστεύεται και τους δίνει το βήμα να δράσουν. Η εμπειρία των προγραμμάτων Erasmus+ στοχεύει στο τίτλο ‘’Power to the people” και η διοίκηση του δήμου Νεάπολης- Συκεών καλεί τους νέους και τις νέες να πάρουν τη δύναμη στα χέρια τους, να κερδίσουν το στοίχημα και να ανοίξουν τα φτερά τους.


Info


Για την παρακολούθηση της συνάντησης απαιτείται προεγγραφή έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο τηλέφωνο 2313 329 605 και στο email sxolep.ns@n3.syzefxis.gov.gr.