Με 123 θέσεις εργασίας στον 5ο κύκλο του προγράμματος για τους 55-67 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών – Συνεχίζεται η διεκδίκηση για 1+1 χρόνο επιπλέον

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με 123 θέσεις εργασίας στον 5ο κύκλο του προγράμματος για τους 55-67 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών – Συνεχίζεται η διεκδίκηση για 1+1 χρόνο επιπλέον

1 Ιουλίου 2023

Με 123 θέσεις εργασίας στον 5ο κύκλο του προγράμματος για τους 55-67 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών – Συνεχίζεται η διεκδίκηση για 1+1 χρόνο επιπλέον

Άμεσες προσλήψεις σε διάφορες ειδικότητες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για όσους βρίσκονται πλησίον της σύνταξης

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όλα είναι έτοιμα για την πρόσληψη 123 μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.


Οι θέσεις εργασίας αφορούν διάφορες ειδικότητες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, η διάρκεια της σύμβασης είναι 1+1 χρόνος ενώ το πρόγραμμα αφορά δημότες Νεάπολης-Συκεών που έχουν συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας.


Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης σε απόλυτη συνεννόηση με την ΠΕΔ-ΚΜ και την ΚΕΔΕ και με τη συμπαράσταση των ωφελουμένων του προγράμματος εντείνει τον αγώνα του για παράταση της διάρκειας του για 1+1 χρόνο επιπλέον.


Επιχειρηματολογώντας σχετικά, ο Σίμος Δανιηλίδης προτάσσει το γεγονός ότι η παράταση της διάρκειας απασχόλησης του προγράμματος θα γίνει επ’ ωφελεία των ανέργων που βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία πριν την συνταξιοδότηση αλλά και των ΟΤΑ που στην κυριολεξία έχουν «αποψιλωθεί» από εργαζόμενους σε μία χρονική περίοδο που δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού στηρίζεται σε ευρωπαϊκά κονδύλια και πόρους των ΟΤΑ.


Αντιθέτως, μετά τη λήξη του, οι ωφελούμενοι που δεν συμπλήρωσαν τα απαραίτητα ένσημα ή τα χρόνια εργασίας προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, επιστρέφουν στην επιδοτούμενη ανεργία (άρα στοιχίζουν στο κεντρικό κράτος), δεν έχουν ένσημα (άρα δεν συμβάλουν στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος) και με μειωμένο το εισόδημά τους παύουν να ενισχύουν την αγορά (άρα επιβαρύνουν και την ελεύθερη οικονομία).


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης που έθεσε το θέμα στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ και ενημέρωσε τότε τους συναρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές όλων των κομμάτων, επιμένει να διεκδικεί την παράταση του προγράμματος αλλά και την επέκτασή του ζητώντας παράλληλα να δεσμευτεί η νέα κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει ένα καθ’ όλα λογικό αίτημα χωρίς δημοσιονομικό αποτύπωμα: «Η παράταση της διάρκειας κατά 1+1 χρόνο του προγράμματος, υπογραμμίζει, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, ελαφρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι άκρως αναγκαία για τους συμπολίτες και συνεργάτες μας που βρίσκονται στην πιο ευάλωτη περίοδο του εργασιακού τους βίου λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους και υπό τις παρούσες συνθήκες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στην αγορά εργασίας με το φλέγον ζήτημα της συμπλήρωσης των ετών εργασίας. Την ίδια ώρα οι δήμοι υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν ούτε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται».


Αξίζει να διευκρινιστεί πως η παράταση για 1+1 χρόνο του προγράμματος θα ισχύσει για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα, για όσους το επιθυμούν και βέβαια εφόσον υπάρχει θετική γνωμοδότηση του εργοδότη-ΟΤΑ.