Τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών πηγαίνουν και φέτος για μπάνια στη Χαλκιδική

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών πηγαίνουν και φέτος για μπάνια στη Χαλκιδική

21 Ιουνίου 2023

Τα παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών  πηγαίνουν και φέτος για μπάνια στη Χαλκιδική

Άρχισε η πρώτη περίοδος του επιτυχημένου θεσμού Παιδί και θάλασσα

Η εβδομάδα για τους μικρούς δημότες και κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών άρχισε με τις θερινές ημερήσιες αποδράσεις για μπάνιο στις θάλασσες της Χαλκιδικής.


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδί και Θάλασσα 2023» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), δεκάδες παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια με ξεγνοιασιά αλλά και ασφάλεια, συνοδευόμενα από τους γυμναστές, τις γυμνάστριες και τα εξειδικευμένα στελέχη του δήμου.Η πρώτη περίοδος που άρχισε τη Δευτέρα και βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου ενώ η δεύτερη περίοδος αφορά το χρονικό διάστημα από τις 3 έως τις 14 Ιουλίου με τις εγγραφές να ολοκληρώνονται στις 28 Ιουνίου.Οι αναχωρήσεις γίνονται κάθε πρωί στις 8.30 (με ώρα προσέλευσης 8:15) και η επιστροφή στις 13.30 το μεσημέρι.

   

Ήδη δεκάδες παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Άγιο Παύλο και Πεύκα) δίνουν καθημερινό πρωινό ραντεβού στα προκαθορισμένα σημεία αναχώρησης προκειμένου να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και ωφελούμενοι και ωφελούμενες των ΚΔΑΠμεΑ και ΣΥΔ Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων των φιλοξενούμενων στις δομές.


Το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» εξυπηρετεί την οικογένεια αφού με σεβασμό στον οικογενειακό προϋπολογισμό καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για θαλασσινά μπάνια και των γονέων που αδυνατούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των θερινών διακοπών.

δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι:


·Ιατρική βεβαίωση


·Για τους δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών: πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου)


Για τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών: Λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ), ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία.


Τα σημεία αναχώρησης και επιστροφής στις 4 δημοτικές ενότητες είναι:  


Συκιές


Δημαρχείο Συκεών (parking)

Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους


Νεάπολη


Είσοδος Γυμναστηρίου Στρεμπενιώτη (από την κάτω πλευρά-πισίνα)


Πεύκα


Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (πρώην Δημαρχείο Πεύκων)


Άγιος Παύλος


Ιερός Ναός Αγίου Παύλου (στάση λεωφορείου 24)

Παλιό Τέρμα (Κάστρα) (στάση λεωφορείου 23)


Για εγγραφές και πληρωμές οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται:


1. Γραφείο Αθλητισμού, Οδυσσέα Ελύτη με Τριανταφυλλίδη γωνία, Νεάπολη, τηλ : 2313329560, 2310628475, ώρες 8:00-19:30 (για τις δημοτικές ενότητες Νεάπολης και Συκεών)                     


2. Πολιτιστικό-Αθλητικό Κέντρο Πεύκων, Μικράς Ασίας 32, Πεύκα, τηλ : 2310674653, ώρες 8:00-15:00 (για τη δημοτική ενότητα Πεύκων)


3. Δημοτικό ωδείο Αγίου Παύλου, Προέδρου Μυρώνη Β.2, Άγιος Παύλος, τηλ : 2310210679, ώρες 14:30-19:30 (για τη δημοτική ενότητα Αγ. Παύλου)