Δήμος Νεάπολης-Συκεών: 123 θέσεις εργασίας στον 5ο κύκλο του προγράμματος 55-67

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: 123 θέσεις εργασίας στον 5ο κύκλο του προγράμματος 55-67

20 Ιουνίου 2023

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: 123 θέσεις εργασίας  στον 5ο κύκλο του προγράμματος 55-67

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του δήμου ως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι έτοιμος να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων προκειμένου να καλύψει 123 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων 55-67 ετών που υλοποιεί σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.


Οι θέσεις εργασίας αφορούν διάφορες ειδικότητες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, η διάρκεια της σύμβασης που προβλέπει το πρόγραμμα είναι 1+1 χρόνος εργασίας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του δήμου ως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου για τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Το πρόγραμμα αφορά δημότες Νεάπολης-Συκεών που έχουν συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας. Παράλληλα ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης σε απόλυτη συνεννόηση με την ΠΕΔ-ΚΜ και την ΚΕΔΕ και με τη συμπαράσταση των ωφελουμένων του προγράμματος εντείνει τον αγώνα του για παράταση της διάρκειας του για 1+1 χρόνο επιπλέον. Επιχειρηματολογώντας σχετικά, ο Σίμος Δανιηλίδης προτάσσει το γεγονός ότι η παράταση της διάρκειας απασχόλησης του προγράμματος θα γίνει επ’ ωφελεία των ανέργων που βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία πριν την συνταξιοδότηση αλλά και των ΟΤΑ που στην κυριολεξία έχουν «αποψιλωθεί» από εργαζόμενους σε μία χρονική περίοδο που δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού στηρίζεται σε ευρωπαϊκά κονδύλια και πόρους των ΟΤΑ. Αντιθέτως, μετά τη λήξη του, οι ωφελούμενοι που δεν συμπλήρωσαν τα απαραίτητα ένσημα ή τα χρόνια εργασίας προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, επιστρέφουν στην επιδοτούμενη ανεργία (άρα στοιχίζουν στο κεντρικό κράτος), δεν έχουν ένσημα (άρα δεν συμβάλουν στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος) και με μειωμένο το εισόδημά τους παύουν να ενισχύουν την αγορά (άρα επιβαρύνουν και την ελεύθερη οικονομία).


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης που έθεσε το θέμα στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ και ενημέρωσε τους συναρμόδιους υπουργούς και τους 300 της Βουλής, επιμένει να διεκδικεί την παράταση του προγράμματος αλλά και την επέκτασή του ζητώντας παράλληλα να δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση μόλις αναλάβει ότι θα υλοποιήσει ένα καθ’ όλα λογικό αίτημα χωρίς δημοσιονομικό αποτύπωμα: «Η παράταση της διάρκειας κατά 1+1 χρόνο του προγράμματος, υπογραμμίζει, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, ελαφρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι άκρως αναγκαία για τους συμπολίτες και συνεργάτες μας που βρίσκονται στην πιο ευάλωτη περίοδο του εργασιακού τους βίου λίγο πριν την συνταξιοδότησή τους και υπό τις παρούσες συνθήκες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στην αγορά εργασίας με το καυτό πρόβλημα της συμπλήρωσης των ετών εργασίας. Την ίδια ώρα οι δήμοι υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώσουν ούτε τους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται».


Αξίζει να διευκρινιστεί πως η παράταση για 1+1 χρόνο του προγράμματος θα ισχύσει για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα, για όσους το επιθυμούν και βέβαια εφόσον υπάρχει θετική γνωμοδότηση του εργοδότη-ΟΤΑ.


Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία 218 ωφελουμένων του προγράμματος Πλησίον της σύνταξης του δήμου Νεάπολης-Συκεών συντάχθηκε ψήφισμα-αίτημα παράτασης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων το οποίο μέχρι στιγμής υπέγραψαν 750 ωφελούμενοι από 14 δήμους.Info:Συμβουλευτικός Σταθμός δήμου Νεάπολης-Συκεών


(Ελευθερίου Βενιζέλου 125) Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313329525,


Καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.