Το Σάββατο τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης κεραμικής «55 Αφές Πηλού» στο Μουσείο Προσφύγων στις Συκιές

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το Σάββατο τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης κεραμικής «55 Αφές Πηλού» στο Μουσείο Προσφύγων στις Συκιές

16 Ιουνίου 2023

Το Σάββατο τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης κεραμικής «55 Αφές Πηλού» στο Μουσείο Προσφύγων στις Συκιές

Πλήθος παράλληλων δράσεων και εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους θα μετατρέψουν το χώρο σε μία δημιουργική περιπέτεια της κεραμικής


Μία νέα έκθεση κεραμικής φιλοξενεί από αύριο Σάββατο (17/6) το Μουσείο Προσφύγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Για μία εβδομάδα το κοινό θα έχει την ευκαιρία θα θαυμάσει καλλιτεχνικές δημιουργίες από πηλό ενώ παράλληλα στο πλαίσιο της Έκθεσης θα φιλοξενηθούν παράλληλες δράσεις με δωρεάν εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.

Η ομαδική έκθεση κεραμικής «55 Αφές Πηλού» που παρουσιάζεται από το «Galigalidis Ceramics Art Studio» εγκαινιάζεται στις 7.30 αύριο το απόγευμα και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 24 Ιουνίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα που δημιουργήθηκαν στο εργαστήρι κεραμικής από 55 δημιουργούς οι οποίοι εκπροσωπούνται με τα αντικείμενα της κεραμικής τους τέχνης. Ο κάθε δημιουργός έχει εφαρμόσει διαφορετικές τεχνικές, θερμοκρασίες ψησίματος και είδη υάλωσης με το κάθε ένα έργο να είναι ξεχωριστό.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 7 μμ. θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι Συστημικό Γλυπτό και την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 6 μμ. το εργαστήρι Messy Play With Clay.


Την Πέμπτη 22 Ιουνίου η έκθεση επικεντρώνεται στα παιδιά με το εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Drawing Clay που θα αρχίσει στις 6.30 μμ. Στα δωρεάν εργαστήρια είναι ευπρόσδεκτοι όλοι ανεξαρτήτως του επιπέδου εμπειρίας τους, ενώ παρέχονται τα απαραίτητα υλικά σε όσους και όσες εγγραφούν.


Info

Εγκαίνια: Σάββατο 17 Ιουνίου 7.30 μμ.


Μέρες & ώρες λειτουργίας: Σάββατο 18 έως Σάββατο 24 Ιουνίου, από τις 5.30 μμ. έως τις 9 μμ..


Μουσείο Προσφύγων, Τομέας Έβρου 49, Πολιτιστική Γειτονιά, Συκιές (πρόσβαση με το λεωφορείο 28Β, στάση Αστυνομία, απέναντι από το γήπεδο ΒΑΟ)


Πληροφορίες: Πολιτιστική Γειτονιά 2310639615, Μουσείο Προσφύγων 2310635060