Μεγάλη συμμετοχή και ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού στη Γιορτή Εθελοντή αιμοδότη   στο Πάρκο των Ρουμανικών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μεγάλη συμμετοχή και ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού στη Γιορτή Εθελοντή αιμοδότη   στο Πάρκο των Ρουμανικών

15 Ιουνίου 2023

Μεγάλη συμμετοχή και ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού  στη Γιορτή Εθελοντή αιμοδότη   στο Πάρκο των Ρουμανικών

Βραβεύσεις, κληρώσεις και πολλά δώρα ως ένα συμβολικό «ευχαριστώ» στους πρωταθλητές της εθελοντικής αιμοδοσίας

Οι εθελοντές αιμοδότες αλλά και οι σύλλογοι, οι φορείς και οι οργανώσεις που έχουν στο επίκεντρό τους την προσφορά για τον άνθρωπο πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη Γιορτή του εθελοντισμού που οργάνωσε χθες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας εθελοντή αιμοδότη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.


Η μεγάλη κόκκινη καρδιά που έφτιαξαν στο κλείσιμο της εκδήλωσης στο Πάρκο των Ρουμανικών οι μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης συμβόλισε τη ζωτική σημασία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και την αξία της εξοικείωσης των παιδιών με την έννοια της αιμοδοσίας.Αναφερόμενη στην 30χρονη λειτουργία της δημοτικής Τράπεζας Αίματος η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου είπε ότι στηρίζεται στους περίπου 7.000 εθελοντές και εθελόντριες, ενώ στις εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνονται όλα αυτά τα χρόνια έχουν συγκεντρωθεί 36.425 μονάδες αίματος.«Με αυτό το απόθεμα, τόνισε η αντιδήμαρχος, μπορούμε και βοηθάμε τους αιμοδότες και τους πολίτες σε κάθε επείγουσα ανάγκη για αίμα που παρουσιάζεται. Κάθε χρόνο άλλωστε καλύπτουμε 1.000 με 1.500 αιτήματα και στέλνουμε άμεσα αίμα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μόλις κάποιος αιμοδότης ή δημότης το χρειαστεί».


Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συστηματική κινητοποίηση για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στο δίκτυο αιμοπεταλίων, στο Μητρώο Δωρητών Οργάνων και στη Δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων:


«Κάθε χρόνο εγγράφονται περίπου 50 νέοι δότες μυελού των οστών, ενώ η συνεισφορά των νέων μητέρων στη δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων είναι πάρα πολύ μεγάλη», επισήμανε η Ιωάννα Αλεξιάδου.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μίλησε για την συστηματική προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς στο δήμο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στα τρία ή τέσσερα τετραήμερα της αιμοδοσίας.  Αναφέρθηκε στην μεγάλη συνεισφορά των εθελοντών αλλά και των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου οι οποίοι συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό ώστε να φτάσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών να αποκαλείται πανελλαδικά «ο δήμος της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης». Ιδιαίτερα μνεία έκανε ο κ. Δανιηλίδης στον γιατρό Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο με πρωτοβουλία του οποίου δημιουργήθηκε η πρώτη δημόσια τράπεζα Βλαστοκυττάρων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»η οποία ξεχωρίζει εξαιτίας της δωρεάν παροχής των υπηρεσιών της. Άλλωστε η Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του Παπανικολάου ήταν μαζί με το 7ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, και τους Γιατρούς του Κόσμου μεταξύ των φορέων που βραβεύθηκαν χθες.