Γιορτή-προπομπός της καλοκαιρινής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας – Την Τετάρτη 14 Ιουνίου όποιος προσφέρει γιορτάζει

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Γιορτή-προπομπός της καλοκαιρινής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας – Την Τετάρτη 14 Ιουνίου όποιος προσφέρει γιορτάζει

12 Ιουνίου 2023

Γιορτή-προπομπός της καλοκαιρινής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας – Την Τετάρτη 14 Ιουνίου όποιος προσφέρει γιορτάζει

Βραβεύσεις εθελοντών, ενημέρωση, βιωματικά παιχνίδια και μία ανθρώπινη κατακόκκινη καρδιά από τους μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης στο Πάρκο των Ρουμανικών

Με προπομπό τη γιορτή εθελοντισμού που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στο πάρκο των Ρουμανικών (Ελ.Βενιζέλου 25, Νεάπολη) μεταδίδει το ισχυρό μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας για την εβδομάδα προσφοράς που ακολουθεί από το Σάββατο 17 έως το Σάββατο 24 Ιουνίου.


Πρόκειται για την προγραμματισμένη καλοκαιρινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία της πόλης: Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ. Παπανικολάου.


Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια», η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου επιχειρεί την περαιτέρω ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας με στόχο να μεγαλώσει περισσότερο η «αλυσίδα» της προσφοράς που καθιστά το δήμο έναν από τους ΟΤΑ με την πιο οργανωμένη Τράπεζα Αίματος πανελλαδικά.


Την γιορτή της Τετάρτης διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Παιδείας, την ΚΕΥΝΣ και το Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης.
«Ο θεσμός της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που έχει καθιερώσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια κάθε έτους με τη μορφή τριών τακτικών αιμοδοσιών και μιας έκτακτης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Επειδή συνεχώς ζητάμε από τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν, νιώσαμε ως διοίκηση του δήμου την ανάγκη, ως ένα μικρό αντίδωρο, να διοργανώσουμε μια γιορτή αναγνώρισης της αξίας που έχει η προσφορά τους, βραβεύοντας συγχρόνως κάποιους από τους τακτικούς μας αιμοδότες», τονίζει ο δήμαρχος για τη Γιορτή εθελοντισμού και προσθέτει: «Αν αναλογιζόμαστε πόσο σημαντική συνήθεια είναι η αιμοδοσία αρκεί να σκεφτούμε ότι κάποιοι άνθρωποι ζουν γιατί οι εθελοντές δίνουν αίμα».Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου απευθύνει κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή εθελοντισμού: «Γιορτάζουμε τον εθελοντισμό και την προαγωγή της υγείας με βραβεύσεις αιμοδοτών και αιμοδοτριών και με ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων. Καλούμε όλες και όλους να είναι εκεί: Εφόσον δίνουν ήδη αίμα για να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη είναι η προσφορά αυτή και αν όχι, για να ενημερωθούν ότι αξίζει ο καθένας κι η καθεμιά μας να δώσει λίγο από τον χρόνο του/της».


Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ΚΕΠ και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης εστιάζει στη συμμετοχή των παιδιών στη γιορτή και «στην αξία της ευαισθητοποίησης των μικρών σε ηλικία συμπολιτών μας έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν να θεωρούν απολύτως φυσιολογική τη δωρεά αίματος».


Το «παρών» στη γιορτή θα δώσουν πλήθος φορέων και συλλόγων ενδυναμώνοντας το μήνυμα της μαζικότητας: οι Γιατροί του Κόσμου, η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων, το Δίκτυο Εθελοντών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Κοινότητας-Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Παντοπωλείο-Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας, η ΙΑΣΙΣ ΑμκΕ-Connect Family, η Ιμερόεσσα Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η ΠΥΞΙΔΑ-Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το 7ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης (οι μαθητές του θα δημιουργήσουν συμβολικά μία κόκκινη καρδιά στο Πάρκο) και το Χαμόγελο του Παιδιού.


Τα αναμνηστικά που θα προσφερθούν τους εθελοντές αποτελούν χορηγία της εταιρείας «Κεντητική» και «zen – άρωμα» (Ανδρέου Δημητρίου 34 Συκιές).


Info


Πότε; Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023


Πού; Στο Πάρκο Ρουμανικών, Νεάπολη


Τι ώρα; Στις 6.30 το απόγευμα


Σε ποιους απευθύνεται; Σε όλους, μικρούς και μεγάλους εθελοντές αιμοδότες, εν δυνάμει αιμοδότες, ευαισθητοποιημένους πολίτες


Πώς πηγαίνω; Με τις γραμμές 25, 35, 57, 64 του ΟΑΣΘ