Άνοιξε τις πύλες του και επισήμως το τρίτο ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Άνοιξε τις πύλες του και επισήμως το τρίτο ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

8 Ιουνίου 2023

Άνοιξε τις πύλες του και επισήμως το τρίτο ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στην τελετή εγκαινίων δεκάδες ωφελούμενοι τραγούδησαν και χόρεψαν ευχαριστώντας το δήμο και τους εργαζόμενους για τη ζεστή καθημερινή φιλοξενία

Μία ακόμη κοινωνική δομή εγκαινιάστηκε το πρωί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ενισχύοντας το πλέγμα των κοινωνικών υπηρεσιών του που έχουν στο επίκεντρο τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας.Το ΚΗΦΗ που βρίσκεται στη γωνία των οδών Στ. Παπαδοπούλου 4 και Νικολάου Παρασκευά άνοιξε και επισήμως τις πύλες του προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.


Πρωταγωνιστές στην τελετή των εγκαινίων ήταν οι ίδιοι οι ωφελούμενοι οι οποίοι εκτός από τα χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπά τους και τις ευχές που μοίραζαν απλόχερα είχαν προετοιμάσει μία γιορτή για την πρώτη μέρα της λειτουργίας του νέου τους σπιτιού. Χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους παρασύροντας με το κέφι τους και τους νεότερους στα χαρτιά.Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έκανε λόγο για μία ακόμη μονάδα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και κυρίως για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.


«Εγκαινιάζουμε σήμερα το τρίτο ΚΗΦΗ στο δήμο μας και θυμόμαστε με υπερηφάνεια ότι το πρώτο ΚΗΦΗ στην Ελλάδα λειτούργησε στον δικό μας δήμο. Προχωράμε και πρωτοπορούμε στις κοινωνικές δομές επιχειρώντας με τη βοήθεια των εργαζομένων που αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις δομές είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε ως χώρα που βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα της αποϊδρυματοποίησης και αποασυλοποίησης των ηλικιωμένων», είπε και υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη ανάλογες δομές λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια.Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσφορά τους και κάλεσε τους ηλικιωμένους που θέλουν να περνούν δημιουργικά την ημέρα τους καθώς και τις οικογένειες με ηλικιωμένους να τους εγγράψουν στο νέο ΚΗΦΗ.