Με χαμόγελα και χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η 26η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η 26η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

17 Μαΐου 2023

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η 26η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Τρεις μέρες γεμάτες χορωδιακή μουσική σε μία άρτια διοργάνωση – Ραντεβού για την επόμενη χρονιά έδωσαν οι συμμετέχοντες

Η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μετά από δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε διοργανωτές, συμμετέχοντες αλλά και σε όσους την παρακολούθησαν μόνο θετικές εντυπώσεις.Τη συνάντηση που αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και το Δημοτικό Ωδείο.


Στο πλαίσιο της φετινής 26ης διοργάνωσης, το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών πλημμύρισε από εκατοντάδες ξεχωριστές φωνές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Ταλαντούχοι και δημιουργικοί καλλιτέχνες πρωταγωνίστησαν και φέτος σε ένα άρτιο μουσικό φεστιβάλ χαρίζοντας στο κοινό μία μοναδική εμπειρία.


Πρόκειται για έναν θεσμό-σταθμό για το δήμο Νεάπολης-Συκεών, που αγαπήθηκε από ολόκληρη την Θεσσαλονίκη αναδεικνύοντας την μοναδικότητα και την ξεχωριστή φιλοσοφία της χορωδιακής μουσικής.


Η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντα δημοτικού συμβούλου Γιάννη Δαλάτση, χάρη στις προσπάθειες του οποίου ο θεσμός αναβαθμίστηκε και εμπλουτίστηκε.


Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή, την αποδοχή του κόσμου αλλά και το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στο κλείσιμο του τριημέρου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η διοίκηση του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.Την ικανοποίησή του για το τριήμερο που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει μουσική υψηλών προδιαγραφών εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.