Ενθουσίασε η έναρξη του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ενθουσίασε η έναρξη του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

10 Μαΐου 2023

Ενθουσίασε η έναρξη του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη 11 Μαΐου, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού

Τα φλέγοντα ζητήματα του σχολικού εκφοβισμού και του σεβασμού στην διαφορετικότητα στο σχολικό περιβάλλον, η σημασία της εκπαίδευσης για τη δημοκρατία, αλλά και ένα ιστορικό αφιέρωμα, αναδείχθηκαν μέσα από τις μαθητικές ταινίες μικρού μήκους που καταχειροκροτήθηκαν χθες, Τρίτη 9 Μαΐου, πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Από τις 10 το πρωί, το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης πλημμύρισε από νεανική δημιουργικότητα και φαντασία, παίρνοντας φως από το ταλέντο της νέας γενιάς. Πρωταγωνιστές οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου, του 8ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, καθώς και του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης, οι οποίοι μυήθηκαν στα μυστικά της Έβδομης Τέχνης και δημιούργησαν εξαιρετικές παραγωγές, με την υποστήριξη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους, αποσπώντας τα θερμότερα σχόλια όλων των θεατών.Ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, κινούμενα σχέδια, animation, δραματοποίηση και άλλες παραγωγές ταινιών μικρού μήκους, ενδεικτικής διάρκειας 5-10 λεπτών, συνθέτουν έναν πολύ αγαπητό θεσμό, στο πλαίσιο της μεγάλης ετήσιας Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου, που προωθεί και δίνει τη δυνατότητα της εξοικείωσης των μαθητών με την κινηματογράφηση.


Το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125). Τη σκυτάλη θα πάρουν το 4ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, το 1ο ΓΕΛ Συκεών και το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης Νεάπολης.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών που συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του έως τις 20 Ιουνίου 2023, μετατρέποντας τον δήμο σε μία πολύχρωμη νεανική κυψέλη χαράς και δημιουργίας.