Έκλεψαν ολόκληρη μονάδα κλιματισμού από το κτίριο του ΚΑΠΗ και του δημοτικού ιατρείου Αγίου Παύλου και έφυγαν σαν κύριοι

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Έκλεψαν ολόκληρη μονάδα κλιματισμού από το κτίριο του ΚΑΠΗ και του δημοτικού ιατρείου Αγίου Παύλου και έφυγαν σαν κύριοι

9 Μαΐου 2023

Έκλεψαν ολόκληρη μονάδα κλιματισμού από το κτίριο του ΚΑΠΗ και του δημοτικού ιατρείου Αγίου Παύλου και έφυγαν σαν κύριοι

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός  – Έχουν αποθρασυνθεί οι διαρρήκτες επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης-Συκεών ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός για την κλοπή ολόκληρης μονάδας κλιματισμού από το κτίριο που στεγάζει το ΚΑΠΗ, το δημοτικό Ιατρείο και το ΚΕΠ του Αγίου Παύλου (πρώην δημοτικό κατάστημα). Οι τρεις δράστες που καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας αφαίρεσαν το κλιματιστικό αφού ξήλωσαν ολόκληρη την εγκατάσταση και στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι σαν κύριοι.Όπως μάλιστα ανέφερε ο Αρίστος Γαλανός αφού συμβουλεύτηκε τεχνικό, οι διαρρήκτες χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους, παρόλα αυτά δεν έγιναν αντιληπτοί αφού δεν υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες τα τελευταία χρόνια σε καμία από τις τέσσερις ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ αφού η λεία των κακοποιών ήταν μία υπερσύγχρονη μονάδα κλιματισμού που αποκτήθηκε και εγκαταστάθηκε προσφάτως στο δημοτικό κτίριο.


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στην ελλιπή αστυνόμευση του δήμου Νεάπολης-Συκεών και επεσήμανε την «αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων ολόκληρης της Θεσσαλονίκης με μάχιμους αστυνομικούς υπαλλήλους», υπογραμμίζοντας ότι το ύψιστο αγαθό της ασφαλείας των πολιτών φαίνεται πως δεν απασχολεί ουσιαστικά τους ιθύνοντες.


Υπενθυμίζοντας όλα τα έγγραφα, τις καταγγελίες και τις επιστολές που έχει στείλει στα συναρμόδια υπουργεία και τους εκάστοτε πρωθυπουργούς ο κ. Δανιηλίδης επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι η εγκληματικότητα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών και σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. «Γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες επικίνδυνων περιστατικών βίας, κλοπών και ένοπλων ληστειών, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και τις περιουσίες τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών αστυνομικών υπαλλήλων που έμειναν να υπηρετούν στα τμήματα του δήμου μας.


Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση ενίσχυσή τους είτε με νέες τοποθετήσεις είτε με την κατάργηση των αποσπάσεων σε άλλες υπηρεσίες» καταλήγει ο κ. Δανιηλίδης.


Μάλιστα ο δήμαρχος υπενθυμίζει την επιστολή που δημοσιοποίησε ακριβώς πριν από έναν χρόνο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την τραγική υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφάλειας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνοντας όσα υποστηρίζει η διοίκηση του δήμου.


Αναφορικά με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο δήμαρχος επαναφέρει τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει:


1. Άμεση κατασκευή, μεταφορά και εγκατάσταση του ενοποιημένου Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης-Συκεών σε καίριο σημείο στα όρια της περιοχής Ανδρέα Παπανδρέου (περιοχή Κόκκορα), ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μας (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ. Παύλου), θέση που ενισχύει και την επιχειρησιακή ικανότητα του ίδιου του Α.Τ., και αναβάθμισή του σε Πολυδύναμο Αστυνομικό Κέντρο Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας, Τροχαίας και Δίωξης Ναρκωτικών. Το τμήμα Τροχαίας πρέπει να είναι καταλλήλως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να εποπτεύει σε 24ωρη βάση την κίνηση στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήμου.


2. Στελέχωση του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών και των προτεινόμενων νέων Τμημάτων Ασφάλειας Τροχαίας και Δίωξης Ναρκωτικών με προσωπικό που θα μπορεί αριθμητικά να ανταποκριθεί στην πραγματική αστυνόμευση του δήμου με ταυτόχρονη ενίσχυση του εξοπλισμού όλων των Τμημάτων.


3. Καθημερινή παρουσία και κίνηση δυο τουλάχιστον περιπολικών και τεσσάρων μοτοσυκλετών σε 24ωρη βάρδια σε όλο το εύρος του δήμου, με παράλληλες πεζές περιπολίες


4. Οκτώ τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από δυο αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια


5. Επανασύσταση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς.