Έτοιμοι για τον 17ο Διαγωνισμό για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Έτοιμοι για τον 17ο Διαγωνισμό για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο

30 Απριλίου 2023

Έτοιμοι για τον 17ο Διαγωνισμό για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο

Άνοιξε η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την έναρξη της διαδικασίας για συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του πρασινισμού, τον διαγωνισμό για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου ανακοινώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.


Ο διαγωνισμός που φέτος πραγματοποιείται για 17η φορά, αποτελεί θεσμό ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του συνόλου των κατοίκων του δήμου καθώς πρόκειται στην ουσία για μια προσπάθεια να δημιουργηθούν και φυσικά να αθροιστούν μικροί πνεύμονες πρασίνου σε κάθε σπίτι και σε κάθε γειτονιά.


Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση οι μικρές αυτές προσθήκες, μαζί φυσικά με το δημοτικό δημόσιο χώρο, μπορούν να προσφέρουν επιπλέον χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής μας.«Η προστασία του περιβάλλοντος και η αύξηση του πρασίνου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το δήμο μας» αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Θεσσαλονίκη μας είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη σε αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια και η τελευταία σε αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο. Πέρα από τις διαπιστώσεις αυτές και τη διεκδίκηση κεντρικών πολιτικών για να βελτιωθεί η κατάσταση μπορούμε και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις στην αύξηση του πρασίνου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο διαγωνισμός για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο που είναι στην ουσία μια περιβαλλοντική γιορτή».


Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη κάνει λόγο για έναν θεσμό που στοχεύει στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην περιοχή: «Ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, και αναβιώνει από πέρυσι με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα να κάνουμε πιο βιώσιμη, πιο πράσινη την καθημερινότητα μας μέσα από μια διαφορετική διαδρομή: συνήθως ο ρόλος μας είναι να παρεμβαίνουμε στον δημόσιο χώρο και να ζητάμε από εσάς τον σεβασμό και την προστασία του. Με τον θεσμό του πράσινου μπαλκονιού ζητήσαμε εσείς να γίνετε πρωτεργάτες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη γειτονιά σας και τελικά στο δήμο σας».


Ο διαγωνισμός


Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι κάτοικοι των τεσσάρων δημοτικό ενοτήτων.


Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή αφού πρώτα καθοριστεί ραντεβού με τηλεφωνική επικοινωνία.


Στους πέντε πρώτους ανά κατηγορία – μπαλκόνι, ταράτσα, κήπος – θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και συμβολικά δώρα από τον δήμο μας.


Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 5 Ιουνίου 2023.


Δηλώσεις συμμετοχής


-Στο email prasino2023@gmail.com δηλώνοντας τα στοιχεία της φόρμας που ακολουθεί. Τη φόρμα μπορείτε να βρείτε και σε μορφή PDF στο πεδίο «ΕΓΓΡΑΦΑ» στο κάτω μέρος της ανάρτησης.

-Τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2313 502274 – 2313 502221 από τις 8 π.μ. έως 2μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες


-Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παραπάνω φόρμα. Την καταθέτετε στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και στα Δημοτικά Καταστήματα (Ελ. Βενιζέλου 125-Νεάπολη, Ειρήνης 19- Πεύκα, Ηπείρου 9–Άγιος Παύλος


-Κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή Novoville από το Google Play ή το App Store και επιλέξτε το δήμο Νεάπολης-Συκεών. Στη συνέχεια ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

- Πατήστε «Νέα Αναφορά»


- Δηλώστε στο χάρτη την τοποθεσία


- Επιλέξτε την κατηγορία «Πράσινο μπαλκόνι-ταράτσα-κήπος»


- Ανεβάστε μια φωτογραφία από τα φυτά σας.


Όλη η διαδικασία είναι χωρίς κόστος