Έπεσαν οι υπογραφές για την ανέγερση του μεγαλύτερου Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου στα Πεύκα

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανέγερση του μεγαλύτερου Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου στα Πεύκα

27 Απριλίου 2023

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανέγερση του μεγαλύτερου Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου στα Πεύκα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη θα αποτελεί στολίδι για την περιοχή, πρότυπο ακόμη και σε σχέση με τους ακριβότερους ιδιωτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ένας ακόμη βρεφονηπιακός σταθμός υπερσύγχρονος, κατασκευασμένος και εξοπλισμένος με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές θα είναι στη διάθεση των δημοτών της ενότητας των Πεύκων από τον Σεπτέμβριο του 2024. Πρόκειται για τον Παιδικό-Βρεφονηπιακό Σταθμό των Πεύκων, τον μεγαλύτερο σταθμό του δήμου και έναν από τους μεγαλύτερους σε ολόκληρη την πόλη.Η σύμβαση ανάθεσης του έργου υπεγράφη από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Στήριξις Τεχνική ΑΕ) Στέφανο Στεφανίδη στις 25/4.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές επισήμαναν στον κ. Στεφανίδη ότι αναμένουν η εταιρεία να παραδώσει το έργο πριν τη λήξη του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.


Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως όπως προβλέπει η αντίστοιχη μελέτη, ο βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Παπάφη στα Πεύκα θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε 15 μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών, η οποία τοποθετείται στις αρχές Μαΐου.Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας βρεφών και νηπίων και θ α είναι ένα ακόμη κόσμημα για τη δημοτική ενότητα των Πεύκων.

«Όπως και για τα σχολεία μας θέλουμε και οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών να αποτελούν πρότυπο για τους ιδιωτικούς», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σίμος Δανιηλίδης.


Η χρηματοδότηση του έργου με προϋπολογισμό 4.400.000 ευρώ, είναι εξασφαλισμένη μέσω του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’, ενώ η εταιρία «Στήριξις» κέρδισε τον διαγωνισμό με έκπτωση 40,62%.


Όπως επισήμανε ο δήμαρχος μετά τις υπογραφές, η εντολή μελέτης για το έργο και η σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθησαν το 2019, το έργο δημοπρατήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2022 εξαιτίας κυρίως του υπουργείου Υποδομών.


Η χρονική εξέλιξη


  • Εντολή μελέτης: 17/9/2019


  • Απόφαση δημοτικού συμβουλίου: 21/11/2019


  • Έκκριση του υπ. Υποδομών για την κατά παρέκκλιση δόμηση 15/4/22


  • Απόφαση δημοπράτησης: 9/8/2022


  • Δημοπράτηση: 29/8/2022


  • Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 10/3/23


  • Υπογραφή σύμβασης 25/4/23


Γενικά χαρακτηριστικά


Ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενούνται είναι 170 άτομα (100 νήπια ηλικίας από 2,5 έως 4,5 ετών και 70 βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών).


Θα διαθέτει υπόγειο για τους βοηθητικούς χώρους, ισόγειο για τη φιλοξενία των νηπίων και έναν όροφο ο οποίος θα φιλοξενεί τα βρέφη και προβλέπεται να κατασκευαστεί και να εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ στην οροφή του θα διαθέτει πάνελς φωτοβολταϊκού συστήματος και ηλιακούς συλλέκτες.


Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός των Πεύκων θα διαθέτει επίσης θερμομόνωση, ηχομόνωση και εξελιγμένο σύστημα πυρασφάλειας. Όλος ο εξοπλισμός, η επίπλωση, τα κρεβατάκια, τα τραπέζια οι παιδικοί πάγκοι καθώς και η παιδική χαρά στον αύλειο χώρο αλλά και τα παιδικά παιχνίδια για τους εσωτερικούς και τον εξωτερικό χώρο προβλέπονται και περιγράφονται λεπτομερώς από τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και έχουν καθοριστεί ή επιλεγεί με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές διεθνώς.