Αρχίζουν εργασίες διαγράμμισης οδών και διαβάσεων και συντήρησης κτιρίων του δήμου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αρχίζουν εργασίες διαγράμμισης οδών και διαβάσεων και συντήρησης κτιρίων του δήμου

19 Απριλίου 2023

Αρχίζουν εργασίες διαγράμμισης οδών και διαβάσεων και συντήρησης κτιρίων του δήμου

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων υπέγραψε δύο συμβάσεις για έργα υποδομής που θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2023


Δύο νέες συμβάσεις, που δρομολογούν σημαντικά έργα συντήρησης των υποδομών του δήμου, υπογράφηκαν από την αντιδημαρχία Τεχνικών έργων. Η πρώτη αφορά στη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου και η δεύτερη, στις διαγραμμίσεις οδών και διαβάσεων που χρησιμοποιούν οι πολίτες.


Η πρώτη σύμβαση, που αφορά σε «Εργασίες συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών 2022-2023», έχει προϋπολογισμό 909.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 9 μήνες. Η δεύτερη σύμβαση, για την «Συντήρηση διαγραμμίσεων οδών και διαβάσεων πεζών του δήμου Νεάπολης-Συκεών» προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών σε 8 μήνες με συνολικό κόστος 74.400 ευρώ.


Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Στέλιος Γκατζές υπέγραψε τη σύμβαση για τη συντήρηση των κτιρίων με τον Στέφανο Στεφανίδη, υπεύθυνο της εταιρείας που κέρδισε τον διαγωνισμό και για τις διαγραμμίσεις με την εκπρόσωπο της εταιρείας Maycon Σταυρούλα Μαΐδου.«Οι προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών δεν σταματάει, ούτε βέβαια και ο συνεχής προγραμματισμός των υπηρεσιών του δήμου. Η πολιτική που ακολουθούμε χρόνια τώρα δεν αφορά μόνο τα μεγάλα έργα υποδομής αλλά και τα μικρότερα αυτά που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη που χρησιμοποιεί το δημόσιο χώρο, τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και τα σχολεία» τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Πρόκειται για δύο έργα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα και θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2023, όπως προβλέπεται και από τις συμβάσεις. Εφαρμόζουμε πιστά το πρόγραμμα μας προσπαθώντας να μην χάνουμε χρόνο. Όταν κάτι εξαρτάται από τις υπηρεσίες του δήμου, ούτε χρόνος χάνεται ούτε χρήμα σπαταλιέται. Αντιθέτως, προσπαθούμε να προλαβαίνουμε τις απαιτήσεις για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Στέλιος Γκατζές.Το έργο για την συντήρηση των κτηρίων του δήμου, με κόστος 909.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών κι εκείνο για τις διαγραμμίσεις οδών και διαβάσεων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, από το ΚΑΠ Επενδύσεων (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) του Υπουργείου Οικονομικών.