Το Πλυντήριο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Συκεών... καθαρίζει!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το Πλυντήριο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Συκεών... καθαρίζει!

13 Απριλίου 2023

Το Πλυντήριο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ-Συκεών... καθαρίζει!

Εργαζόμενοι και ωφελούμενοι αναλαμβάνουν να διώξουν κάθε γκρίζα σκιά από τα ρούχα και τις ψυχές μας

Μία ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων παραλαμβάνει καθημερινά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες τα… άπλυτά μας και τα παραδίδει καθαρά.


Πρόκειται για τους ωφελούμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών) που απασχολούνται στην υπηρεσία του πλυντηρίου του Κέντρου. Υπηρεσία που τα τελευταία 27 χρόνια εμπιστεύονται καθημερινά, νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.Τα μέλη της ομάδας αποτελούν κρίκους σε μια αλυσίδα ζωής και προσφοράς, την οποία εμπιστεύονται οι πολυάριθμοι πελάτες τους, κάποιοι από τους οποίους εξέφρασαν στο περιοδικό του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Εκτός Των Τειχών» (Τεύχος 171, Μάρτιος 2023), τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους.


Αυτή είναι η «αχτύπητη» ομάδα


Ο Στέλιος, η Σόνια, ο Αντώνης, η Χρυσούλα, η Τζένη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Κωνσταντίνος, είναι η βασική ομάδα ενηλίκων που «τρέχει» την υπηρεσία πλυντηρίου του ΚΔΑΠ ΜΕΑ –Συκεών με υπεύθυνη του Κέντρου την Ολυμπία Δαλδογιάννη.


Μιλώντας στο «ΕτΤ» αναφέρουν λεπτομέρειες για το πόστο που καθημερινά αναλαμβάνουν σε αυτόν τον «κρίκο». Ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη ακολουθούν την αντίστοιχη διαδικασία για το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα τόσο των ειδών ρουχισμού όσο και των σκεπασμάτων, των λευκών ειδών κτλ. «Το Πλυντήριο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1996 και διανύει τον 27ο χρόνο της ζωής του! Από το 2011 αποτελεί υπηρεσία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών των ατόμων με αναπηρίες και η πορεία του κρίνεται θετική με απτά αποτελέσματα», αναφέρει η προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της ΚΕΥΝΣ Κατερίνα Ζαγρή.


Τα μέλη της ομάδας έχουν δημιουργήσει μία φιλική παρέα, μία μεγάλη οικογένεια, μέσα στην οποία όλοι και όλες κατακτούν καθημερινά ένα στόχο, εξελίσσοντας τους εαυτούς τους. Τα βήματα που έχουν κάνει είναι εντυπωσιακά. Όλη η ομάδα συνεργάζεται αρμονικά με τα μέλη της να προσφέρουν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην εργασία που κάθε φορά διεκπεραιώνουν.Σημαντικό έργο για τους ανθρώπους με αναπηρία


«Μέλημά μας διαχρονικά ήταν η κοινωνική ένταξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων με αναπηρίες και των οικογενειών τους στο βαθμό που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να παρέμβουμε, να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε συνθήκες συμπερίληψης και ισότητας για όλους τους δημότες και κατοίκους μας. Η λειτουργία της υπηρεσίας του πλυντηρίου στο πλαίσιο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών αποτελεί απτό παράδειγμα ότι η διαρκής προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων αποδίδει. Ο καθημερινός αγώνας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους έχει τη συμπαράστασή μας στην πράξη και αυτό λειτουργεί ανακουφιστικά ειδικά στους γονείς των ΑμΕΑ, όπως μας λένε συχνά οι ίδιοι», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.