Έρχονται τα Αγιωργίτικα 2023

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Έρχονται τα Αγιωργίτικα 2023

12 Απριλίου 2023

Έρχονται τα Αγιωργίτικα 2023

Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή του πολιούχου της Νεάπολης Αγίου Γεωργίου πραγματοποιείται και πάλι μετά από τρία χρόνια, από τις 21 έως τις 23 Απριλίου

Μετά από τρία χρόνια υποχρεωτικής αναβολής (λόγω covid-19), τα ‘Αγιωργίτικα’, η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή της δημοτικής ενότητας Νεάπολης επιστρέφουν.


Με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της Νεάπολης, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών και ο Ιερός Μητροπολιτικός (Ι.Ν.Ν) Αγ. Γεωργίου της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων από τις 21 ως τις 23 Απριλίου.


Με κεντρικό άξονα το θρησκευτικό στοιχείο, τιμάται η γιορτή του Αγίου Γεωργίου με μεγάλη συμμετοχή πολιτιστικών σχημάτων και συλλόγων της περιοχής δίνοντας την στους δημότες να περάσουν όμορφες ανοιξιάτικες βραδιές γύρω από το ναό.«Μετά από τρία χρόνια, λόγω των περιορισμών του κορονοϊού, είμαστε και πάλι έτοιμοι να γιορτάσουμε τον πολιούχο της Νεάπολης Άγιο Γεώργιο. Σας καλούμε λοιπόν όλους στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και του δήμου μας αναμένοντας τη δική σας ενεργή συμμετοχή για να συνεορτάσουμε και να μοιραστούμε την αναστάσιμη χαρά», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Παρασκευή 21 Απριλίου


18.00 Εσπερινός


19.00 Λιτανεία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου και τη συμμετοχή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών και άλλων φορέων.


20.00 Παραδοσιακοί χοροί.


Συμμετέχουν: Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, Πολιτιστικός Αιµοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου.


Σάββατο 22 Απριλίου


19.00 Εσπερινός στον ΙΜΝ Αγίου Γεωργίου


20.45 Συναυλία λαϊκής μουσικής με την ορχήστρα του δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.


Κυριακή 23 Απριλίου


07.30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΜΝ Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.


11.00 Παραδοσιακοί χοροί


Συµµετέχουν: Χορευτικό Συγκρότημα Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», ∆ημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης «Εστία», Χορευτική Ομάδα Αγίου Παύλου «Χορόσηµο», Σωματείο Τέχνης «Τεχνήεσσα», Χορευτικό Συγκρότημα δήμου Νεάπολης-Συκεών, Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «Παρχάρ», Ποντιακή Εστία Νεάπολης.20.00 «Μια αγκαλιά τραγούδια» από τη Σμύρνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Λαϊκή συναυλία με τους: Μαρία Σουλτάτου, Παναγιώτη Καραδηµήτρη και Εύη Κουτσαυτάκη. Συµµετέχει η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος».


Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (Παναγή Τσαλδάρη 12) και γύρω από αυτόν.