Εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.500 ευρώ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.500 ευρώ

4 Απριλίου 2023

Εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.500 ευρώ

Μαθήματα ήθους από τον 44χρονο Παντελή Χουρίδη μονογονέα, πατέρα ενός παιδιού 

Μια πράξη ήθους με υψηλό συμβολισμό καταγράφηκε σήμερα το πρωί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όταν εργαζόμενος στην καθαριότητα βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι που περιείχε 1.500 ευρώ.


Ο Παντελής Χουρίδης, ενώ παραλάμβανε τον εξοπλισμό του και πριν αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του βρήκε ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί δεύτερη φορά το ανέφερε στους προϊσταμένους του.


Όπως διαπιστώθηκε από την ταυτότητα που περιείχε το πορτοφόλι ανήκε σε δημότη οπότε ο κ. Χουρίδης με τη βοήθεια του επόπτη το παρέδωσε αμέσως στον ιδιοκτήτη του.


«Είμαστε περήφανοι για το ήθος των εργαζομένων στο δήμο μας» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Χουρίδη. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολείται με 8μηνη σύμβαση η οποία παρατάθηκε κατά ένα 4μηνο σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας.


«Η στάση του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος σε μερικούς μήνες θα είναι άνεργος» κατέληξε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης σημείωσε ότι «η ξεχωριστή πράξη του Παντελή Χουρίδη η οποία στις μέρες μας μόνο αυτονόητη δεν είναι, τιμά τον ίδιο αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών».Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έκανε κάποια δεύτερη σκέψη κρατώντας στα χέρια του το γεμάτο πορτοφόλι ο Παντελής Χουρίδης, ο οποίος είναι μονογονέας, πατέρας ενός αγοριού ήταν κατηγορηματικός: «Όχι βέβαια, δεν σκέφτηκα στιγμή να κρατήσω κάτι που δεν μου ανήκει, αφήστε που μπορεί τα χρήματα να ανήκαν σε κάποιον ο οποίος έπρεπε να καλύψει μία επείγουσα ανάγκη. Το πρώτο μου μέλημα ήταν να τα παραδώσω γρήγορα, και με τη βοήθεια του επόπτη μου βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και του τα παραδώσαμε».