ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής μαζί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών για το «ευ αγωνίζεσθαι»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής μαζί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών για το «ευ αγωνίζεσθαι»

30 Μαρτίου 2023

ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής μαζί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών για το «ευ αγωνίζεσθαι»

Ποδοσφαιριστές των τριών μεγάλων Συλλόγων της Θεσσαλονίκης έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση κατά της βίας, απάντησαν σε ερωτήσεις και χάρισαν αυτόγραφα στις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές  

Μήνυμα καταδίκης της βίας και ενίσχυσης του φίλαθλου πνεύματος έστειλαν μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο γυμναστήριο του σχολείου με τη συμμετοχή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Στους χώρους του σχολείου βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών- Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) Γιώργος Μπαντής, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Γιάννης Κάργας και Μάριος Τσαούσης, του Άρη Μάριος Σιαμπάνης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, και του Ηρακλή Μάρκος Βελλίδης και Kosta Aleksic.Στην εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε γιορτή με τα παιδιά να «βομβαρδίζουν» με ερωτήσεις τους ποδοσφαιριστές και εκείνους πρόθυμα να απαντούν σε κάθε απορία, μαθητές και μαθήτριες είχαν προετοιμάσει συνθήματα κατά της οπαδικής βίας και υπέρ της φιλίας στον αθλητισμό και του fairplay. Όπως είναι φυσικό από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στο πρόσωπο του άδικα δολοφονημένου Άλκη Καμπανού.


Η δράση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και τον ΠΣΑΠΠ και είχε στόχο την καλλιέργεια του φίλαθλου πνεύματος στις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές.


 

Όπως τόνισε η διευθύντρια του σχολείου και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα ΑΜΕΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών Σοφία Ασβεστά είναι επιτακτική η ανάγκη πρόληψης εκδήλωσης φαινομένων οπαδικής βίας και η προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι» στην πράξη. Η έννοια της συμπερίληψης αγκαλιάζει και τον αθλητισμό σημειώνει η κ. Ασβεστά ενώ τονίζει ότι η προσπάθεια ολοκληρώνεται με τη δημιουργία graffiti στην εξωτερική όψη του σχολικού κτηρίου από την Urban Act.


Η τοιχογραφία που θα δημιουργηθεί θα αποτυπώνει με αισιοδοξία χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών και θα έχει μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Λάλου τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των γονιών από νωρίς ώστε τα παιδιά να μην συνδέσουν σε καμία περίπτωση τον αθλητισμό με τη βία αλλά μόνο με την ευγενή άμιλλα. Από την πλευρά του ο γραμματέας του συλλόγου Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε την ανάγκη να γίνουν τα παιδιά μας καλύτερα από εμάς και σε αυτό τον τομέα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «προτιμώ να γυρνάνε τα παιδιά στο σπίτι με ματωμένα τα γόνατα από παιχνίδι παρά ματωμένα από το ξύλο».


Στο τέλος της εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες μπήκαν στη σειρά για να πάρουν το μικρόφωνο και να απευθύνουν καταιγιστικά ερωτήματα προς τους αθλητές όπως για παράδειγμα από πού ξεκίνησαν για να είναι σήμερα επαγγελματίες στο ποδόσφαιρο, ποιο είναι το κλίμα μεταξύ τους μετά από μία σκληρή φάση μέσα στον αγώνα, αν δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της καριέρας τους δυνατές φιλίες μεταξύ τους, πως νοιώθουν όταν ο κόσμος τους επευφημεί και πώς όταν τους αποδοκιμάζει, γιατί θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί στόχο και άλλα. Κοινός τόπος στις απαντήσεις όλων των ποδοσφαιριστών ήταν ότι ανάμεσά τους επικρατεί φιλικό κλίμα ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία ανήκουν και ότι «δεν δείχνουμε την αγάπη στην ομάδα μας μισώντας την αντίπαλη ομάδα. Κάθε άλλο!».


Η ζεστή συνάντηση έκλεισε με το μοίρασμα αυτογράφων κατά προτεραιότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και σε όσους γονείς επιθυμούσαν.